Ενέργεια

Ελληνικά Καλώδια: Επιτυχής ολοκλήρωση της Β’ φάσης διασύνδεσης των Κυκλάδων

Ελληνικά Καλώδια: Επιτυχής ολοκλήρωση της Β’ φάσης διασύνδεσης των Κυκλάδων
Με την τελετή εγκαινίων της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Νάξου ολοκληρώνεται με επιτυχία ακόμα ένα σημαντικό έργο της Ελληνικά Καλώδια (Hellenic Cables)
Άλλο ένα σημαντικό έργο για την ενεργειακή ασφάλεια και την ενδυνάμωση της νησιωτικής οικονομίας ολοκληρώθηκε επισήμως με την τελετή εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε στη Νάξο με συμμετοχή των διοικήσεων του ΑΔΜΗΕ και της Hellenic Cables.
Η Hellenic Cables επελέγη το 2018 από τον ΑΔΜΗΕ ως ανάδοχος του έργου για την προμήθεια των υποβρυχίων καλωδίων υψηλής τάσης για τη Β΄ φάση της διασύνδεσης των Κυκλάδων, που περιλαμβάνει τη διασύνδεση Πάρου- Νάξου και Νάξου-Μυκόνου με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς.

Η σύμβαση έργου προέβλεπε τον σχεδιασμό, την παραγωγή, την εγκατάσταση, την προστασία, τις εργασίες τερματισμού και τη δοκιμή περίπου 52 χλμ. τριπολικών υποβρυχίων καλωδίων εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) 150 kV, με μόνωση XLPE, με ενσωματωμένο οπτικό καλώδιο 24 ινών.

Τα καλώδια κατασκευάστηκαν στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Hellenic Cables στην Κόρινθο, που αποτελεί μια παγκοσμίου κλάσης μονάδα παραγωγής υποβρυχίων καλωδίων υψηλής και υπερυψηλής τάσης για εφαρμογές υποθαλάσσιων διασυνδέσεων.

Με την επιτυχή και εντός χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωση της Β’ φάσης διασύνδεσης των Κυκλάδων, η Hellenic Cables συνεχίζει να στηρίζει το μακροχρόνιο σχεδιασμό του ΑΔΜΗΕ για τον εκσυγχρονισμό του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς με στόχο την ενεργειακή θωράκιση της χώρας και ειδικά των νησιωτικών συμπλεγμάτων.

Έχοντας ήδη ολοκληρώσει σημαντικά έργα διασυνδέσεων στην Ελλάδα όπως η Α’ φάση διασύνδεσης των Κυκλάδων (Τήνος – Σύρος – Μύκονος και Σύρος – Πάρος), η Hellenic Cables υλοποιεί επίσης τις διασυνδέσεις 150 kV της Κρήτης με την Πελοπόννησο καθώς και της Σκιάθου με την Εύβοια, οι οποίες πρόκειται να ολοκληρωθούν εντός του 2021.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης