Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Συναγερμός σε Αττική, Βόρεια Ελλάδα για τον κορωνοϊό – Ποιες περιοχές είναι στο κόκκινο

Συναγερμός σε Αττική, Βόρεια Ελλάδα για τον κορωνοϊό – Ποιες περιοχές είναι στο κόκκινο
Στους 525 οι νεκροί - Σε ξενοδοχείο καραντίνας οι 24 Γάλλοι μαθητές και η συνοδός τους που βρέθηκε θετική στον ιό
Σε διαρκή συναγερμό παραμένουν κυβέρνηση και επιστήμονες για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, η οποία εξακολουθεί και παρά τα περιοριστικά μέτρα, να εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς όχι μόνο στην Αττική αλλά και σε πολλές περιοχές κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.
Η ανησυχία των ειδικών έχει χτυπήσει «κόκκινο» καθώς παρά τα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί και παρά τις διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση ότι η χώρα εμφανίζει πολύ καλύτερη επιδημιολογική εικόνα από άλλα κράτη της Ευρώπης, η επιδημία εξελίσσεται με ολοένα και αυξητικές τάσεις και με ιδιαίτερη ένταση σε πολλές, διαφορετικές περιοχές, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.
Μετά την Κοζάνη, η οποία έχει μπει σε καθεστώς καραντίνας από τις 16 Οκτωβρίου, το βάρος πέφτει πέρα από την Αττική, η οποία εξακολουθεί να καταγράφει τα περισσότερα κρούσματα πανελλαδικά, σε Καστοριά, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη και Σέρρες.
Μάλιστα στις Σέρρες, οι τοπικές αρχές έθεσαν σε εφαρμογή ένα αυστηρό πλαίσιο περιοριστικών μέτρων σε μια προσπάθεια να καμφθεί ο κορωνοϊός και να μην επιβληθεί lockdown, με τον δήμαρχο, Αλέξανδρο Χρυσάφη να υποστηρίζει πως οι Σέρρες είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πως μπορεί να γίνει έκρηξη κρουσμάτων σε περιοχή με μηδενικά περιστατικά, καθώς αν και πριν από δύο ημέρες δεν υπήρχε ούτε ένα κρούσμα, τα τελευταία 24ωρα καταγράφηκαν 45.
Στο επίκεντρο έχει βρεθεί και η Θεσσαλονίκη, με τους αρμόδιους φορείς να επισημαίνουν την ανάγκη να τηρηθούν οι αναγκαίοι υγειονομικοί κανόνες έτσι ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Όσον αφορά την Αττική, η οποία είναι εδώ και εβδομάδες, σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καταγράφεται μια σχετική σταθεροποίηση καθώς χθες μειώθηκε η ροή ασθενών στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου (από τους 76 ασθενείς που εισήχθησαν σε νοσοκομεία, οι 36 ήταν σε δομές της Αττικής).
Σημειώνεται πως συνολικά οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό ανέρχονται σε 781, εκ των οποίων οι 550 είναι σε απλές κλίνες και οι 99 σε ΜΕΘ, ενώ 82 είναι οι διασωληνωμένοι.

Γώγος (λοιμωξιολόγος): Μας προβληματίζει ο αυξημένος αριθμός θανάτων λόγω κορωνοϊού

Τον προβληματισμό των επιστημόνων για τον αυξημένο αριθμό θανάτων λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού εξέφρασε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χ. Γώγος αναφερόμενος στους 11 θανάτους που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Γώγος είπε πως όσο πέφτει ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων, χαμηλώνει και ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
«Ένα 40% των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ είναι κάτω από 60 ετών και ορισμένοι δεν έχουν προβλήματα υγείας» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Γώγος, ο οποίος και με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων στις Σέρρες, γεγονός που ο δήμαρχος της πόλης απέδωσε στο ότι δεν ίσχυαν οι περιορισμοί στις επιχειρήσεις εστίασης, με αποτέλεσμα η περιοχή να γίνει έλξης με συνέπεια να παρατηρείται συνωστισμός τα σαββατοκύριακα, τόνισε ότι «αυτό είναι το νόημα των οριζόντιων μέτρων».
«Η εφαρμογή lockdown σε μια πόλη η περιοχή οδηγεί τον κόσμο στη διπλανή.
Αυτό που χρειάζεται είναι οριζόντια τήρηση των μέτρων.
Οι αποστάσεις πρέπει να τηρούνται και οι μάσκες και χρησιμοποιούνται παντού, ανεξαρτήτως αν μια περιοχή είναι στο «κόκκινο» ή στο «πράσινο», σημείωσε ο κ. Γώγος.
 
Σε ξενοδοχείο καραντίνας στην Αθήνα οι 24 Γάλλοι μαθητές ύστερα από τον εντοπισμό θετικού κρούσματος

Σε ξενοδοχείο καραντίνας στην Αθήνα μεταφέρθηκαν οι 24 Γάλλοι μαθητές και η συνοδός τους, η οποία βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.
Όπως έγινε γνωστό, το γκρουπ των Γάλλων κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά χθες το βράδυ το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Blue Star Delos", καθώς θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε Γαλλίδα που συνόδευε 24 Γάλλους μαθητές με προορισμό τη Σαντορίνη.
Από την συγκεκριμένη γυναίκα είχε ληφθεί δείγμα κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, οι Γάλλοι μαθητές μαζί με τη συνοδό τους μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο καραντίνας.
 
Έκτακτα μέτρα στις Σέρρες

Την ανησυχία του για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στις Σέρρες εξέφρασε ο δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο οποίος υποστήριξε ότι οι Σέρρες είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα πως μπορεί να γίνει έκρηξη κρουσμάτων σε περιοχή με μηδενικά περιστατικά.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Χρυσάφης είπε ότι «μέχρι και πριν από 2 με 3 ημέρες τα κρούσματα είναι μηδενικά και τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν 45».
«Καθώς στις Σέρρες δεν ίσχυαν οι περιορισμοί στις επιχειρήσεις εστίασης, έγινε πόλος έλξης για άλλες περιοχές με αποτέλεσμα να παρατηρείται συνωστισμός τα σαββατοκύριακα.
Μπήκαμε σε φάση εκούσιων μέτρων», τόνισε ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι οι πολίτες φοβούνται και ενεργοποιούνται με ευθύνη.
Σημειώνεται πως χθες ανακοινώθηκαν έκτακτα μέτρα για τις Σέρρες.
Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό ότι:
–    Η εξυπηρέτηση των πολιτών από τις υπηρεσίες του Δήμου Σερρών θα γίνεται μόνο με ραντεβού και μόνο εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης και έκδοσης ηλεκτρονικών πιστοποιητικών.
–    Καθημερινά θα πραγματοποιούνται απολυμάνσεις και ψεκασμοί από συνεργεία του Δήμου σε δημοτικά και δημόσια κτήρια, καθώς και σε αύλειους χώρους σχολείων και κύριους δρόμους στην πόλη και τα χωριά.
–    Υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες στα δημοτικά κτήρια.
–    Λειτουργία Γραφείου Ενημέρωσης για τεχνικά και διοικητικά θέματα covid στον Δήμο Σερρών.
–    Ενίσχυση της αστυνόμευσης για αποφυγή του συνωστισμού σε εξωτερικούς χώρους και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
 
 Αυξημένη επιφυλακή, αλλά όχι νέα μέτρα στη Θεσσαλονίκη

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της Θεσσαλονίκης και η υγειονομική επιβάρυνση  που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, εξετάστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε απόψε μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, Μιχάλης Καραμαλάκης και ο καθηγητής παθολογίας - λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, εκφράστηκε η έντονη ανησυχία για την αυξητική τάση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη και τους όμορους Δήμους.
Επισημάνθηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων ήταν τα 33 έτη, γεγονός που σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι πιο έντονο στις νεότερες ηλικίες.
Στη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε η ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των υγειονομικών κανόνων και συζητήθηκαν οι τρόποι, κυρίως μέσω των εποπτικών μηχανισμών, ώστε να περιοριστεί η εικόνα χαλάρωσης που παρατηρείται, η συνέχιση της οποίας θα είχε ως αποτέλεσμα το ενδεχόμενο η Θεσσαλονίκη να περάσει στο «πορτοκαλί» επίπεδο προληπτικών μέτρων και κανόνων.
Παράλληλα συζητήθηκαν οι επιλογές που υπάρχουν για την 26η Οκτωβρίου, ημέρα εορτής του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου και της επετείου απελευθέρωσης της πόλης, με δεδομένες τις ιδιαίτερες φετινές συνθήκες και εξετάστηκαν μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.
Υπογραμμίστηκε δε ο αυξημένος ρόλος τον οποίο καλείται να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
«Δεν αποφασίστηκαν νέα περιοριστικά μέτρα» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ποια μέτρα ισχύουν για το lockdown στην Κοζάνη

Στο επίπεδο συναγερμού 4, προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, καθώς και η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.
Ωστόσο, ανοιχτά παραμένουν τα σχολεία

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία των κάτωθι:

-Δικαστήρια, Εισαγγελίες, Υποθηκοφυλακεία, πάσης φύσεως Κτηματολογικά Γραφεία και Υποκαταστήματα του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο»
-Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, σπήλαια
-Ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες
-Κινηματογραφικές προβολές
-Πρόβες, τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα: Αναστολή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών γυρισμάτων – Πρόβες μέσω τηλεδιάσκεψης
-Κέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων χώρων δεξιώσεων, catering, μπαρ
-Μουσικές σκηνές
-Εστίαση [επιτρέπεται η λειτουργία μόνο υπηρεσιών παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και drive-through]
-Παιδότοποι
-Κάθε είδος αγώνων και προπονήσεων [επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση]
-Γυμναστήρια
-Εμποροπανηγύρεις-Κυριακάτικες αγορές και άλλες αγορές του άρθρου 2 του ν. 4497/2017 (Α’ 171)
-Λιανεμπόριο
-Κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής κ.λπ.
-Συνέδρια / Εκθέσεις
-Υπηρεσίες πάρκων ψυχαγωγίας και θεματικών πάρκων
Σημειώνεται ότι η λειτουργία των σχολείων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών συνεχίζεται με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, ενώ για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) θα ισχύει μόνο η τηλε-εκπαίδευση.
Σε σχέση με τη λειτουργία των ακολούθων: Δημόσιες Υπηρεσίες, Ιδιωτικές Επιχειρήσεις, Μεταφορές, Καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), Λαϊκές Αγορές, Χώροι Λατρείας/Θρησκευτικές Τελετές, Νοσοκομεία, Ιατρεία, Διαγνωστικά Κέντρα, Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κέντρα χρονίως πασχόντων, δομές και ξενώνες φιλοξενίας ευπαθών ομάδων, ξενώνες μεταβατικής φιλοξενίας αστέγων, κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας (υπνωτήρια, κέντρα ημέρας, κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία, συσσίτια), δομές παιδικής προστασίας και κέντρα κοινότητας, στρατόπεδα, Δραστηριότητες Εκπαίδευσης Οδηγών και Υπηρεσίες Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων, ισχύουν τα προβλεπόμενα στο ΦΕΚ, Τεύχος Β, 4484/11-10-2020.
Απευθύνεται ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΣΤΑΣΗ στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας από τη λοίμωξη COVID-19.

Νέα μέτρα από 12/10

Σε εφαρμογή τέθηκαν από 12/10 οι τροποποιήσεις σε επί μέρους κανόνες που ίσχυαν σχετικά με τα μέτρα προστασίας από την νόσο Covid-19.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τροποποιήσεις που κρίθηκαν αναγκαίες λόγω της αλλαγής των καιρικών συνθηκών το φθινόπωρο και τον χειμώνα και της αύξησης του επιδημιολογικού κινδύνου που προκαλεί ο συγχρωτισμός σε κλειστούς χώρους.
Με βάση τον χάρτη υγειονομικής προστασίας και ασφάλειας που παρουσιάστηκε από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, 74 περιφερειακές ενότητες της χώρας εντάσσονται πλέον σε επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας με αντίστοιχες δέσμες μέτρων που ισχύουν για όλους.
Συγκεκριμένα εντάσσονται στα εξής επίπεδα: Επίπεδο 1 - Ετοιμότητας, Επίπεδο 2 - Επιτήρησης, Επίπεδο 3 - Αυξημένης Επιτήρησης και Επίπεδο 4 - Αυξημένου Κινδύνου.
 
Τι ισχύει σε όλη την Ελλάδα
 
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους εργασίας και εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό, σε όλα τα επίπεδα συναγερμού για όλη την χώρα.
Περιορίζεται το ωράριο λειτουργίας της εστίασης και των κέντρων ψυχαγωγίας σε όλα τα επίπεδα συναγερμού, δηλαδή σε όλη την χώρα, σε όλη την επικράτεια.
Πιο συγκεκριμένα, οι παραπάνω επιχειρήσεις δεν θα λειτουργούν από τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα ως τις 05:00 το πρωί, στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 1.
Από τις 12:30 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 2.
Και από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3.
Στις συναθροίσεις σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, ορίζεται ανώτατο όριο χωρίς εξαιρέσεις τα 100 άτομα για τις περιοχές στο επίπεδο 1, τα 50 άτομα για τις περιοχές στο επίπεδο 2 και τα 9 άτομα στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3.
Τίθενται αναλογικοί κανόνες τετραγωνικών και πληρότητας σε συνέδρια, χώρους λατρείας και μουσεία.
Τίθενται αυστηρά όρια πληρότητας σε θέατρα, σινεμά και συναυλίες, που είναι τα εξής: 65% στο επίπεδο 1, 50% στο επίπεδο 2, 30% στο επίπεδο 3.
Τα όρια πληρότητας στην εστίαση καθορίζονται σε 80% για το επίπεδο 1, 65% για το επίπεδο 2 και 50% για το επίπεδο 3.
Προβλέπεται χρήση μάσκας στα γυμναστήρια για το προσωπικό, αλλά και τους αθλούμενους, αναλόγως του επιπέδου συναγερμού.
 
Πώς διαμορφώνεται ο νέος Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας

Ανανεώθηκε ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη νόσο Covid-19 μετά την ένταξη της Περιφερειακής Ενότητας της Κοζάνης στο επίπεδο συναγερμού 4.
Ο Χάρτης περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας (Επίπεδο 1 - Ετοιμότητας, Επίπεδο 2 - Επιτήρησης, Επίπεδο 3 - Αυξημένης Επιτήρησης και Επίπεδο 4 - Αυξημένου Κινδύνου) και εντάσσει τις 74 Περιφερειακές Ενότητες της Ελλάδας σε επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας με αντίστοιχες δέσμες μέτρων που ισχύουν για όλους.
Σημειώνεται, ότι η Κοζάνη αποτελεί τη μοναδική μέχρι στιγμής Περιφερειακή Ενότητα που βρίσκεται στο ανώτατο επίπεδο του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και προβλέπονται, μεταξύ άλλων, μέτρα όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, η αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, καθώς και η απαγόρευση μετακίνησης εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.
Από τις 74 περιφερειακές ενότητες της χώρας, οι 27 ανήκουν στο επίπεδο 1, (σε ετοιμότητα), οι 25 βρίσκονται στο επίπεδο 2, (σε κατάσταση επιτήρησης), 21 στο επίπεδο 3, (σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης), και μία στο επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου).
Μέχρι στιγμής, με βάση τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας, οι Περιφερειακές Ενότητες έχουν κατανεμηθεί ως εξής:
Επίπεδο 1: Άνδρος, Αρκαδία, Άρτα, Δράμα, Έβρος, Ευρυτανία, Ηλεία, Θάσος, Θεσπρωτία, Ιθάκη, Ικαρία, Καβάλα, Κάλυμνος, Κάρπαθος-Κάσος, Κεφαλληνία, Λασίθι, Λευκάδα, Λήμνος, Μεσσηνία, Μήλος, Ρέθυμνο, Σέρρες, Σποράδες, Σύρος, Τήνος, Φωκίδα, Χανιά.
Επίπεδο 2: Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Βοιωτία, Γρεβενά, Εύβοια, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Κιλκίς, Κορινθία, Κως, Λακωνία, Λάρισα, Μαγνησία, Νάξος, Ξάνθη, Πάρος, Πιερία, Πρέβεζα, Ροδόπη, Ρόδος, Φθιώτιδα, Φλώρινα, Χαλκιδική, Χίος.
Επίπεδο 3: Ανατολική Αττική, Αχαΐα, Βόρειος Τομέας Αθηνών, Δυτική Αττική, Δυτικός Τομέας Αθηνών, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θήρα, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Καστοριά, Κέα-Κύθνος, Κεντρικός Τομέας Αθηνών, Λέσβος, Μύκονος, Νήσοι Αττικής, Νότιος Τομέας Αθηνών, Πειραιάς, Πέλλα, Σάμος, Τρίκαλα.
Επίπεδο 4: Κοζάνη.
 
Στους 525 οι νεκροί

Στους 525 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα από την επιδημία του κορωνοϊού καθώς τις τελευταίες ώρες έχασαν τη ζωή τους πέντε ακόμα συνάνθρωποι μας.
Χθες 19/10 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 438 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 62 συνδέονται με γνωστές συρροές και 42 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 25.802, εκ των οποίων το 55,6% άνδρες.
Image
Τα 3.560 (13,8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 10.337 (40,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Επίσης 85 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Image
Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών.
Οι 26 (30,6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Image
To 94,1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, 258 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 11 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 520 θανάτους συνολικά στη χώρα.
Image
Οι 197 (37,9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 79 έτη και το 96,2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Image
www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης