Τελευταία Νέα

Ρεκόρ κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από τις ανανεώσιμες στις ΗΠΑ το 2019 - Αναλυτικά τα μερίδια

Ρεκόρ κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας από τις ανανεώσιμες στις ΗΠΑ το 2019 - Αναλυτικά τα μερίδια
Το 2019, η συνολική κατανάλωση ενέργειας στις ΗΠΑ  έφτασε το 11%

Η κατανάλωση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες συνέχισε να αυξάνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το 2019, με την αιολική ενέργεια και τα απόβλητα να αντιπροσωπεύουν το 24% του συνόλου της ανανεώσιμης ενέργειας που χρησιμοποιείται στην Αμερική, δήλωσε η Energy Information Administration (EIA) χθες (19/10).

Τα μερίδια

Το 2019, η συνολική κατανάλωση ενέργειας στις ΗΠΑ  έφτασε το 11%. Πέρυσι, η αιολική ενέργεια κέρδισε την υδροηλεκτρική ενέργεια για να γίνει η πιο χρησιμοποιημένη πηγή παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας. Επίσης, άλλο ένα 24% καλυπτόταν από τα απόβλητα και το ξύλο ενώ η υδροηλεκτρική ενέργεια αντιστοιχούσε στο 22% της κατανάλωσης ανανεώσιμης ενέργειας. Ακολούθησαν τα βιοκαύσιμα με μερίδιο 20% στην κατανάλωση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η ηλιακή ενέργεια αντιπροσώπευε μόλις το 9% των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά είδε το μεγαλύτερο ποσοστό ανάπτυξης μεταξύ των ανανεώσιμων πηγών το 2019.

Νωρίτερα φέτος, η ΕΙΑ δήλωσε ότι η αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η μείωση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα είχε ως αποτέλεσμα την κατανάλωση ενέργειας από ΑΠΕ στις Ηνωμένες Πολιτείες, να ξεπεράσει για πρώτη φορά το 2019 την κατανάλωση άνθρακα από το 1885.

Μάλιστα, πέρσι η συνολική κατανάλωση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 1% σε σύγκριση με το 2018, ενώ η κατανάλωση άνθρακα μειώθηκε κατά σχεδόν 15%. Το 2019, η κατανάλωση ενέργειας από άνθρακα μειώθηκε για έκτη συνεχόμενη χρονιά στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1964, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΙΑ.

Τέλος, λόγω της αύξησης της παραγωγής φυσικού αερίου και της αυξημένης παραγωγής φυσικού αερίου, η ικανότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα συνεχίζει να αποσύρεται στις ΗΠΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης