Τελευταία Νέα

Ανάλυση IHS Markit: «Οδηγός» της ζήτησης των ΑΠΕ στις ΗΠΑ οι εταιρικές ανάγκες - Στα 16 GW οι προμήθειες το 2018-19

Ανάλυση IHS Markit: «Οδηγός» της ζήτησης των ΑΠΕ στις ΗΠΑ οι εταιρικές ανάγκες - Στα 16 GW οι προμήθειες το 2018-19
Οι εταιρικές προμήθειες διπλασιάστηκαν το 2018 και αυξήθηκαν ξανά το 2019, με σχεδόν 16 GW να ανακοινώνονται μεταξύ των δύο ετών

Κανένα άλλο μέρος στον κόσμο, όπως οι ΗΠΑ δεν έχει τόσο διευρυμένο τμήμα νέων έργων ανανεώσιμης ενέργειας που κατασκευάζονται για να καλύψουν τη ζήτηση της ηλεκτρικής ενέργειας των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με νέα ανάλυση της IHS Markit, οι συμφωνίες με τις οποίες οι εταιρείες συνάπτουν συνεργασία υπό την μορφή PPA, αναμένεται να είναι υπεύθυνες για 44 - 72 GW αιολικής και ηλιακής προσθήκης στη χώρα από την περίοδο 2021 – 2030.

«Βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο για τη ζήτηση των ανανεώσιμων πηγών στον εταιρικό τομέα», δήλωσε η Anna Shpitsberg, Διευθύντρια της παγκόσμιας ισχύος και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, IHS Markit. Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι: «Με αφορμή τον ακτιβισμό των μετόχων και των καταναλωτών, την ευκαιρία αντιστάθμισης του κόστους ισχύος και των εταιρικών ανανεώσιμων στόχων, οι εταιρείες προσανατολίζονται σε αυτά τα μοντέλα».

Η ζήτηση των ΑΠΕ για τις εταιρείες

Η ζήτηση για ΑΠΕ στις εταιρείες ήταν ελάχιστη μόλις το 2017. Οι εταιρικές προμήθειες διπλασιάστηκαν το 2018 και αυξήθηκαν ξανά το 2019, με σχεδόν 16 GW να ανακοινώνονται μεταξύ των δύο ετών. Ο τομέας της τεχνολογίας των ΗΠΑ ήταν στην πρώτη γραμμή της επέκτασης των εταιρικών συμβάσεων.

Περίπου 220 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ προμηθεύουν ήδη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ή σχεδιάζουν να το πράξουν. Και περίπου το 40% αυτών των εταιρειών έχει στόχους που κλιμακώνονται στις αρχές έως τα μέσα της δεκαετίας του 2020.


Οι ΗΠΑ επί του παρόντος είναι ο παγκόσμιος ηγέτης σε αυτόν τον τομέα μακράν, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 60% της παγκόσμιας αγοράς για εταιρικές προμήθειες.
Η θέση στην αγορά των ΗΠΑ μπορεί να αποδοθεί, εν μέρει, σε παράγοντες όπως ο τεράστιος αριθμός μεγάλων εταιρειών που εδρεύουν στις ΗΠΑ, τα φορολογικά κίνητρα, η υψηλή συγκέντρωση κέντρων δεδομένων υψηλής έντασης ισχύος και οι δομές της αγοράς ισχύος και τα λογιστικά πρότυπα που συμβάλλουν περισσότερο στην εταιρική προμήθεια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης