Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Μεγάλη διόρθωση στην Wall - Στα επίπεδα του 3375 ο S&P -2,6% - Ξαναμιλούν αργότερα Mnuchin και Pelosi

Μεγάλη διόρθωση στην Wall - Στα επίπεδα του 3375 ο S&P -2,6% - Ξαναμιλούν αργότερα Mnuchin και Pelosi
Η ισχυρή διασπορά του COVID επιβαρύνει τις προσδοκίες των αγορών - Αναμένονται τα αποτελέσματα
Μεγάλη πτώση στην Wall με απώλειες της τάξης του 3% για τον DOW στις 27.420 μονάδες, -2,68% για τον S&P στις 3.372 μονάδες και για το NASDAQ -2,8% στις 11.257 μονάδες.
Eβδομάδα αποτελεσμάτων με την Microsoft να υποχωρεί προ αυτών -3,57%, την Apple -1,7%, την Chevron -3,13%, την Caterpillar -4,37%, την Honeywell -4,41%.
Αντίστοιχα ο DAX - 3,71% στις 12.177 μονάδες.
Με καλή συμπεριφορά η RWE - 0,33%, E.ON -0,33%, Daimler -0,9%.
Eλαφρά υποχώρηση για τα βιομηχανικά commodities αλουμίνιο 1824 δολ/τόνος, χαλκός 6.600 δολ/τόνος , crude - 3,61%.
Σταθερά ο χρυσός -0,08α5 στα 1903 δολ/ουγγιά και, ανοδικά το φυσικό αέριο στα 3,2 δολ/mmbtu.


Kαλύτερα αποτελέσματα στο Γ τρίμηνο για το 84%


Το 84% των εισηγμένων της Wall Street που έχουν ανακοινώσει οικονομικά αποτελέσματα για το γ’ τρίμηνο 2020, έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.
Το ποσοστό αποτελεί ρεκόρ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τα έσοδα φθάνει το 81%
Ωστόσο, όπως σχολιάζει το CNBC, οι αντιδράσεις στις μετοχές των εν λόγω εταιρειών δεν αποδεικνύουν τον «ενθουσιασμό» των επενδυτών.
Σε ό,τι αφορά σε όσους παρουσίασαν οικονομικά αποτελέσματα υποδεέστερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, οι μετοχές έχουν σημειώσει σημαντική υποχώρηση.
Επί του παρόντος έχει δημοσιοποιήσει αποτελέσματα το 27% των εισηγμένων του S&P 500, ενώ το 40% ανακοινώσει αυτήν την εβδομάδα, επισημαίνεται.
Οι εταιρείες που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, ωστόσο, κατέγραψαν μια μέση απόδοση -0,24% ημερησίως, σε σύγκριση με τον ιστορικό μέσο όρο +0,7%, σύμφωνα με τη Wells Fargo.
Όσες «/έχασαν» τις εκτιμήσεις, κατέγραψαν ημερήσιες απώλειες 4,4% στη μετοχή τους, υπογραμμίζεται.
«Θα είναι η πιο σκληρή τριμηνιαία “τιμωρία” που έχουμε έχει δει από το πρώτο τρίμηνο του 2015», σχολιάζει η τράπεζα.
Την ίδια στιγμή, οι αναλυτές της Bank of America εξέτασαν την παράξενη αντίδραση συγκρίνοντας τις βραχυπρόθεσμες αποδόσεις με την απόδοση του S&P 500.
Με αυτή την οπτική, οι εταιρείες που δεν «έπιασαν« τις εκτιμήσεις έχουν… επιβραβευθεί, θυμίζοντας εποχές της «φούσκας» του 2000.
Αυτή ήταν η μόνη άλλη φορά που οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά στις απώλειες και ήταν ενδεικτική μιας αγοράς που είχε ήδη τιμολογηθεί σε ένα σημαντικά υψηλό επίπεδο.


Ο COVID -19 ανακάμπτει και απειλεί

Στο βαθύ κόκκινο διαπραγματεύονται σήμερα 26/10 οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με την αβεβαιότητα στα ύψη καθώς ο κορωνοϊός σαρώνει ΗΠΑ και Ευρώπη, ενώ την ίδια ώρα ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την εκλογική αναμέτρηση της 3ης Νοεμβρίου.
Τα ομόλογα ανέκαμψαν με τις αποδόσεις στην δεκαετία να είναι και πάλι κάτω από 0,8%.
Το κλίμα επιβαρύνει και η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, με τον χρόνο να πιέζει ασφυκτικά.
Ο επιτελάρχης του Λευκού Οίκου Mark Meadows παραδέχθηκε την Κυριακή ότι οι ΗΠΑ είναι πλέον αδύνατον να ελέγξουν την εξάπλωση του ιού και πλέον επαφίενται στην απάντηση μέσω φαρμάκων και εμβολίων.
Η αισιοδοξία που υπήρχε για συμφωνία επί του πακέτου τόνωσης μεταξύ κυβέρνησης Trump, Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών στο Κογκρέσο, ατόνησε, καθώς σε ξεχωριστές συνεντεύξεις τους, ο Meadows και η πρόεδρος της ομοσπονδιακής Βουλής των Αντιπροσώπων Νancy Pelosi, κορυφαία φιγούρα του Δημοκρατικού Κόμματος στο Κογκρέσο, αλληλοκατηγορήθηκαν ότι αλλάζουν συνεχώς θέσεις στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων.
Ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου των ΗΠΑ και κορυφαίος σύμβουλος του προέδρου Trump, Larry Kudlow, επιβεβαίωσε επίσης, μιλώντας στο δίκτυο CNBC, ότι οι συνομιλίες έχουν επιβραδυνθεί, ωστόσο σημείωσε ότι συνεχίζονται.
Πίεση υφίστανται και οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, καθώς η SAP, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες λογισμικού στην Ευρώπη, βλέπει τη μετοχή της να βυθίζεται κατά άνω του 20%. Η εταιρεία τονίζει ότι οι επιχειρήσεις μειώνουν τις δαπάνες τους, ενώ περιέκοψε τις προβλέψεις της για τα έσοδα και τα κέρδη της για το σύνολο του 2020.
Η τρέχουσα εβδομάδα είναι η τελευταία των συναλλαγών για τον Οκτώβριο, μια ανάσα πριν τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.
Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ J. Biden διατηρεί σημαντικό προβάδισμα έναντι του νυν προέδρου και υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων D. Ttrump, ωστόσο το τελευταίο διάστημα η ψαλίδα μοιάζει ελαφρώς περιορισμένη.
Αυτό μέχρι στιγμής ερμηνεύεται ως ένδειξη ότι οι αγορές προχωρούν σε διαρκώς αυξανόμενη τιμολόγηση για μια νίκη των Δημοκρατικών στις εκλογές των ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα.
Στο μέτωπο της πανδημίας ανεξέλεγκτα εξελίσσεται το β’ κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού σε Ευρώπη και ΗΠΑ παρά τα συνεχή περιοριστικά μέτρα και τις απαγορεύσεις που τίθενται σε ισχύ.
Στην Ευρώπη η κατάσταση αρχίζει να λαμβάνει δραματικές διαστάσεις με τα περισσότερα κράτη να αναφέρουν καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων και αυξημένους θανάτους.
Αλλά και στις ΗΠΑ, το δεύτερο κύμα της επιδημίας εξελίσσεται με εφιαλτικούς ρυθμούς, καθώς ολοένα και περισσότερες Πολιτείες αναφέρουν ρεκόρ κρουσμάτων, εισαγωγών στα νοσοκομεία και θανάτων.
Ήδη πολλές Πολιτείες ζητούν από τους πολίτες τους να παραμείνουν στα σπίτια τους ενώ επανέρχεται το σενάριο να καταστεί υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εθνικό επίπεδο σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του ιού.
Μελέτη μάλιστα του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον αναφέρει πως αν το 95% των Αμερικάνων φορέσει μάσκα, θα μπορούσαν να αποτραπούν τουλάχιστον 100.000 θάνατοι.
Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη Λατινική Αμερική, ενώ πιο αισιόδοξη είναι η εικόνα από την Ινδία και την Κίνα.
Εν τω μεταξύ, αισιοδοξία υπάρχει από το εμβόλιο του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca, το οποίο σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των δοκιμών, προκαλεί ισχυρή ανοσοαπόκριση στους ηλικιωμένους.

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης