Πετρέλαιο

Στους κορυφαίους προμηθευτές πετρελαίου της Κίνας η Βραζιλία – Οι εκτιμήσεις της Petrobas για το 2021

Στους κορυφαίους προμηθευτές πετρελαίου της Κίνας η Βραζιλία – Οι εκτιμήσεις της Petrobas για το 2021
Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Βραζιλίας ανήλθαν σε 4,49 εκατομμύρια τόνους το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με έκθεση του Reuters

Η Βραζιλία ανέβηκε στην τρίτη θέση μεταξύ των προμηθευτών αργού πετρελαίου της Κίνας τον περασμένο μήνα, χάρη στις συνεχείς αγορές ανεξάρτητων διυλιστηρίων, των οποίων οι ποσοστώσεις για το εισαγόμενο αργό πετρέλαιο εξαντλούνται.

Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Βραζιλίας ανήλθαν σε 4,49 εκατομμύρια τόνους το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με έκθεση του Reuters. Αυτό μεταφράζεται σε ένα μέσο ημερήσιο ποσοστό αγοράς που προσεγγίζει τα 1,1 εκατομμύρια βαρέλια.

Το σύνολο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου εξαγωγών πετρελαίου της Βραζιλίας προς την Κίνα ανήλθε σε 33,69 εκατομμύρια τόνους, που αντιστοιχούσαν σε περίπου 915.000 bpd. Αυτή ήταν μια αύξηση της τάξεως του 15,6%.

Παράλληλα, οι συνολικές εισαγωγές της Κίνας κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους σημείωσαν άνοδο κατά 13% παρά την πανδημία. Η Ρωσία ήταν ο μεγαλύτερος προμηθευτής αργού στη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας τις περισσότερες φορές. Είχε αύξηση 16% στις εξαγωγές προς την Κίνα. Ο νούμερο δύο προμηθευτής της χώρας, η Σαουδική Αραβία, σημείωσε αύξηση 6,5%.

Το 2020 και οι εκτιμήσεις της Petrobas

Η Βραζιλία κατάφερε να επεκτείνει τις εξαγωγές αργού πετρελαίου φέτος, τουλάχιστον κατά το πρώτο εξάμηνο, παρά την πανδημία. Το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου πήγε στην Ασία καθώς οι οικονομίες εκεί άνοιξαν ξανά μετά το γενικό lockdown και η Petrobras θα μπορούσε να προσφέρει πιο ελκυστικούς όρους από τους ανταγωνιστές, σημείωσε το Reuters τον Ιούλιο.

Η κρατική εταιρεία ενέργειας έχει επίσης σχέδια για αύξηση της παραγωγής το επόμενο έτος. Σύμφωνα με αυτά τα σχέδια, η Petrobras αναμένεται να αυξήσει τα 300.000 bpd στο σύνολο της παραγωγής μέχρι το τέλος του 2021, να φθάσει τα 3,12 εκατομμύρια bpd.

Η παραγωγή του τρέχοντος έτους θα είναι επίσης υψηλότερη από την περσινή, παρά την πανδημία. Η Petrobras μείωσε τις προγραμματισμένες δαπάνες της όπως και κάθε άλλη εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά η παραγωγή συνέχισε να αυξάνεται χάρη στις εξελίξεις στη ζώνη προπαρασκευής, η οποία εκτιμάται ότι περιέχει το μεγαλύτερο μέρος του μέχρι τώρα ανεπτυγμένου πλούτου σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης