Ενέργεια

Η Chevron θα απολύσει περίπου το 25% των υπαλλήλων της Noble Energy μετά τη συγχώνευση

Η Chevron θα απολύσει περίπου το 25% των υπαλλήλων της Noble Energy μετά τη συγχώνευση
Στόχος η μείωση των λειτουργικών εξόδων κατά 1 δισ. δολ.
Η Chevron Corp θα απολύσει περίπου το 25% των υπαλλήλων της Noble Energy που εντάχθηκαν στην πετρελαϊκή εταιρεία μετά την εξαγορά ύψους 4,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις αρχές του μήνα, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη 27/10/2020.
Σύμφωνα με το Reuters οι περικοπές των θέσεων εργασίας, οι οποίες είναι πολύ περισσότερες από το σχέδιο της Chevron να μειώσει το 10% -15% του εργατικού δυναμικού της, έρχονται μετά την υπόσχεση της εταιρείας να μειώσει τα λειτουργικά της έξοδα κατά 1 δισεκατομμύριο δολάρια φέτος ενόψει της απότομης μείωσης της ζήτησης ενέργειας.

Οι περισσότερες περικοπές θα πραγματοποιηθούν φέτος, ανακοίνωσε η Chevron. Η Noble είχε περίπου 2.300 υπαλλήλους στο τέλος του περασμένου έτους.
Η αγορά της Noble από την Chevron ενίσχυσε τις επενδύσεις της σε σχιστόλιθο στο Κολοράντο και τη λεκάνη Permian στις ΗΠΑ και απέκτησε θέση στο έδαφος του Ισραήλ μέσω του εμβληματικού έργου Leviathan της Noble, του μεγαλύτερου πεδίου φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο.

Η συμφωνία ήρθε σε μια εποχή που οι γεωτρήσεις είχε αποδεκατιστεί από την κρίση του coronavirus και έκτοτε οι παραγωγοί πετρελαίου σε όλη τη Βόρεια Αμερική συνέχισαν να ενοποιούνται με την ελπίδα να επιβιώσουν από την ύφεση.
Η εταιρεία, έχει επίσης ζητήσει από υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο να υποβάλουν εκ νέου αίτηση για τις θέσεις τους ως μέρος ενός προγράμματος μείωσης του κόστους, ανέφερε το Reuters νωρίτερα αυτό το μήνα.
Στο πλαίσιο του σχεδίου, η Chevron σχεδιάζει επίσης να απολύσει περισσότερους από 50 υπαλλήλους από τις 14 Δεκεμβρίου στις μονάδες παραγωγής Bakersfield και στο διυλιστήριο El Segundo, σύμφωνα με ανακοίνωση που έστειλε η εταιρεία στην πολιτεία της Καλιφόρνια.

Περίπου 700 υπάλληλοι θα χάσουν θέσεις εργασίας στο Χιούστον αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με έγγραφο στην πολιτεία του Τέξας.
Η Chevron είχε αρχίσει να εξορθολογίζει τις δραστηριότητές της στα τέλη του 2019, όταν οι επενδυτές αύξησαν τις πιέσεις για τις αποδόσεις τους.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης