Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Ένα βήμα πριν την επιβολή αυστηρών μέτρων κατά του κορωνοϊού – Τι ζητά η Merkel

Γερμανία: Ένα βήμα πριν την επιβολή αυστηρών μέτρων κατά του κορωνοϊού – Τι ζητά η Merkel
Θα ζητήσει από τους πρωθυπουργούς των γερμανικών κρατιδίων να κλείσουν εστιατόρια και μπαρ από τις 4 Νοεμβρίου
Στη λήψη αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού προσανατολίζεται η Γερμανία, με την καγκελάριο Angela Merkel κατά τη σημερινή συνάντηση της με τους πρωθυπουργούς των γερμανικών κρατιδίων να επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξουν περιορισμοί.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild η Merkel θα επιδιώξει να πάρει τη συναίνεση των πρωθυπουργών προκειμένου να κλείσουν όλα τα εστιατόρια και τα μπαρ από τις 4 Νοεμβρίου, αλλά να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί.
Επιπλέον, η καγκελάριος αναμένεται να ζητήσει να κλείσουν τα γυμναστήρια, τα καζίνο και οι κινηματογράφοι, όπως επίσης τα θέατρα, οι όπερες και οι αίθουσες συναυλιών, αλλά να επιτραπεί στα καταστήματα να μείνουν ανοιχτά αν τηρούν τα υγειονομικά μέτρα και περιοριστεί ο αριθμός των πελατών που θα μπορούν να δέχονται.
Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η κυβέρνηση προτίθεται να συνδράμει οικονομικά στις εταιρείες που θα κλείσουν, ενώ το σχετικό σχέδιο αναμένεται να παρουσιαστεί εντός της ημέρας.
Επιπλέον, τα νέα σκληρά μέτρα θα προβλέπουν ότι στους πολίτες θα επιτρέπεται να βγαίνουν δημοσίως μόνον μαζί με μέλη της οικογένειάς τους και άλλης μιας οικογένειας, ειδάλλως οι παραβάτες θα τιμωρούνται.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης