Νέο «χτύπημα» της Iberdrola στην Αυστραλία - Τεράστιο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες

Νέο «χτύπημα» της Iberdrola στην Αυστραλία - Τεράστιο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες
Η μπαταρία θα έχει ισχύ 50 MW, ικανή να παράγει 75 MW, και η Infigen θα τη διαχειρίζεται για μια περίοδο 10 ετών

Όλο και περισσότερο διευρύνεται το αποτύπωμα της Iberdrola στην αγορά των ανανεώσιμων πηγών της Αυστραλίας. Τελευταίο παράδειγμα η αγορά της  Infigen, η οποία έχει συνάψει συμφωνία με τον τοπικό διανομέα TransGrid για τη λειτουργία του συστήματος αποθήκευσης ενέργειας της μπαταρίας της Wallgrove στη Νέα Νότια Ουαλία, που ονομάζεται "Wallgrove Network Battery.

Το σχέδιο

Η μπαταρία θα έχει ισχύ 50 MW, ικανή να παράγει 75 MW, και η Infigen θα τη διαχειρίζεται για μια περίοδο 10 ετών, όταν τεθεί σε λειτουργία (οι εμπορικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2021).

Η Infigen θα πληρώσει στην TransGrid ένα τέλος για τη χρήση της μπαταρίας Wallgrove Grid και θα είναι υπεύθυνη για το κόστος που σχετίζεται με τη διανομή και την ενέργεια που αγοράστηκε. Η TransGrid θα διαχειρίζεται και θα πληρώνει για τη συντήρηση της μπαταρίας στο δίκτυο Wallgrove.

Η πρωτοβουλία επιτρέπει στην Infigen να αυξήσει το εφεδρικό της χαρτοφυλάκιο, καθώς και να αυξήσει σημαντικά την ικανότητα ανανεώσιμης ενέργειας, αγοράζοντας και πουλώντας καθαρή ενέργεια σε πελάτες βάσει συμβάσεων προμήθειας. Η μπαταρία Wallgrove θα φέρει δύναμη στο δίκτυο και σταθερότητα στο σύστημα παροχής ενέργειας σε αυτήν την κατάσταση. Υπενθυμίζεται ότι η Infigen διαθέτει ήδη μπαταρία 25 MW που βρίσκεται στο αιολικό πάρκο Lake Bonney στην πολιτεία της Βιρτζίνια.

Η αγορά της Αυστραλίας και η Iberdrola

Μετά και από αυτή την δραστηριότητα, η Iberdrola έγινε ένας από τους ηγέτες στην αγορά της Αυστραλίας, με τη λειτουργία περισσότερων από 800 MW ηλιακών, αιολικών και αποθηκευτικών μπαταριών στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της ιδίας και της συμβατικής χωρητικότητας, και ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο έργων: 453 MW κάτω κατασκευή (συμπεριλαμβανομένου του Port Augusta) και περισσότερα από 1.000 MW σε διάφορες φάσεις ανάπτυξης. Πέρυσι, η Infigen αύξησε την παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κατά 10% σε 1.959 GWh. Οι πωλήσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αυξήθηκαν κατά 40% τα τελευταία τρία χρόνια. Επιπλέον, τα ετήσια έσοδα αυξήθηκαν κατά 3% στα 235,6 εκατομμύρια δολάρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης