Ενέργεια

Η δέσμευση της Microsoft για την αγορά καυσίμων από χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια

Η δέσμευση της Microsoft για την αγορά καυσίμων από χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια
Η Microsoft δεσμεύτηκε τον Ιανουάριο να έχει αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα έως το 2030

Καύσιμα από χρησιμοποιημένα ορυκτέλαια προτίθεται να αγοράσει η Microsoft για τις συνήθεις επιχειρηματικές της αεροπορικές διαδρομές  της εταιρείας σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει τις εκπομπές ρύπων, σύμφωνα με το CNBC.

Τα καύσιμα πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από τα αεροπλάνα της εταιρείας Alaska Airlines στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες.

Ένα στέλεχος της Microsoft δήλωσε ότι τα επαγγελματικά ταξίδια είναι πιθανό να ανακάμψουν από την πανδημία. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία δήλωσε ότι σκοπεύει να αγοράσει εναλλακτικά καύσιμα αεριωθούμενων για ορισμένες πτήσεις της Alaska Airlines, και αυτό αποτελεί άλλη μια προσπάθεια του τεχνολογικού γίγαντα για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

«Πιστεύουμε ότι καθώς επιστρέφουμε στους αιθέρες, οι διαδρομές που είχαμε ... θα επανέλθουν στο επίπεδο που ήταν πριν», δήλωσε ο Judson Althoff, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Microsoft. 

Η Microsoft δεσμεύτηκε τον Ιανουάριο να έχει αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα έως το 2030, δέσμευση που σημαίνει ότι θα αφαιρούσε περισσότερο άνθρακα από την ατμόσφαιρα από ό, τι εκπέμπει. Τα εμπορικά αεροπορικά ταξίδια συμβάλλουν στο 2% έως 3% των παγκόσμιων εκπομπών άνθρακα.

Το καύσιμο, κατασκευασμένο από χρησιμοποιημένο λάδι από πηγές όπως το μαγείρεμα, αναμιγνύεται με παραδοσιακά καύσιμα jet και θα διανεμηθεί από την SkyNRG με έδρα το Άμστερνταμ στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης