Πετρέλαιο

Ανακοίνωση της Chevron για τριμηνιαίο μέρισμα

Ανακοίνωση της Chevron για τριμηνιαίο μέρισμα
Το εν λόγω μέρισμα είναι πληρωτέο στις 10 Δεκεμβρίου 2020

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Chevron (NYSE: CVX) δήλωσε τριμηνιαίο μέρισμα ενός δολαρίου και είκοσι εννέα σεντ (1,29 $) ανά μετοχή, πληρωτέο στις 10 Δεκεμβρίου 2020, σε όλους τους κατόχους κοινών μετοχών, όπως φαίνεται στα αρχεία μεταβίβασης της Corporation στο κλείσιμο της επιχείρησης στις 18 Νοεμβρίου 2020.

Υπενθυμίζεται ότι η Chevron ανακοίνωσε την Τρίτη (27/10) ότι θα προχωρήσει στην απόλυση περίπου του 25% των εργαζομένων της Noble Energy που εντάχθηκαν στον πετρελαϊκό κολοσσό μετά την εξαγορά της τελευταίας έναντι 4,1 δισ. δολαρίων.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας, πέραν της μείωσης κατά 10%-15% που σχεδιάζει ήδη η Chevron, περιλαμβάνονται στη δέσμευση που έχει αναλάβει η εταιρεία να μειώσει τις λειτουργικές δαπάνες της κατά 1 δισ. δολάρια το τρέχον έτος, ώστε να αντιμετωπίσει τις πιέσεις.

Το σχέδιο της Chevron για μείωση του προσωπικού της κατά 10%-15% συνεπάγεται απολύσεις από 4.500 έως 6,750 εργαζομένων, ενώ οι περικοπές θέσεων εργαζομένων της Noble θα αυξήσουν τον παραπάνω αριθμό κατά 570 άτομα.

Το μεγαλύτερο μέρος των απολύσεων θα πραγματοποιηθεί το τρέχον έτος.

Σημειώνεται ότι η κατάρρευση των τιμών του αργού πετρελαίου έχει αναγκάσει τους περισσότερους παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου να περικόψουν δραστικά τα κόστη τους απολύοντας χιλιάδες εργαζομένους και μειώνοντας τις εξορυκτικές τους δραστηριότητες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης