Επικαιρότητα

Βέμπερ: Πρέπει να τελειώσει η πρόκληση Ερντογάν, ώρα για κυρώσεις

Βέμπερ: Πρέπει να τελειώσει η πρόκληση Ερντογάν, ώρα για κυρώσεις

Την ανάγκη για περισσότερη δράση και λιγότερα λόγια κατά της Τουρκίας από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης, επεσήμανε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EΛΚ) στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, την ώρα που η ένταση μεταξύ Άγκυρας και Ευρώπης αυξάνεται.

 

Μιλώντας στο Euronews o Βέμπερ κάλεσε τις Βρυξέλλες να χρησιμοποιήσουν την οικονομική τους δύναμη ενάντια στην Τουρκία. «Αμέσως μπορείτε να καταλάβετε ότι (ο Ερντογάν) παίζει μαζί μας.
Γι ‘αυτό απαιτείται τώρα δράση. Πρέπει να είμαστε αξιόπιστοι, πρέπει να δράσουμε τώρα. Τα λόγια πλέον δεν είναι αρκετά.
Και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την οικονομική μας δύναμη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πολύ πιο σημαντική για την Τουρκία από ό,τι είναι για εμάς η Τουρκία».

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος η Ε.Ε. θα πρέπει να μιλήσει με μία φωνή. «Δεν είναι ελληνικό το ζήτημα, ούτε κυπριακό, ούτε γαλλικό, είναι ευρωπαϊκό», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «εάν ο Πρόεδρος Ερντογάν μπλοκάρει την εισαγωγή γαλλικών προϊόντων στην Τουρκία, τότε θα πρέπει να καταλάβει ότι αυτό είναι μέρος της τελωνειακής ένωσης και της γενικής συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Άγκυρας, ότι όλα τα ευρωπαϊκά προϊόντα πρέπει να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην αγορά της Τουρκίας».

 

«Δεν μπορεί να διαχωρίσει μεμονωμένα προϊόντα και γι’ αυτό το λόγο αποτελεί μια μεγάλη επίθεση κατά της αρχής της τελωνειακής ένωσης. Το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο αναδιατύπωσης της τελωνειακής ένωσης που είναι σε ισχύ».

πηγή: www.kathimerini.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης