First Solar το νέο αστέρι της Wall στον κλάδο της κετασκευής φωτοβολταϊκών pannels

First Solar το νέο αστέρι της Wall στον κλάδο της κετασκευής φωτοβολταϊκών pannels
Το ισχυρό τρίμηνο αφήνει επίσης την εταιρεία με καθαρή θέση μετρητών ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Ο κατασκευαστής ηλιακών συλλεκτών First Solar που ανέφερε πωλήσεις, οι οποίες σημείωσαν σημαντική άνοδο σε σύγκριση τόσο με την προηγούμενη περίοδο όσο και διαδοχικά από το δεύτερο τρίμηνο του 2020, είναι νέο αστέρι στην Wall, καθώς μάλιστα οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 13% στην συνεδρίαση της Τετάρτης 28/10.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις των 928 εκατομμυρίων δολαρίων αυξήθηκαν κατά 70% έναντι του γ΄τριμήνου του 2019 και ήταν 44% πάνω από τα έσοδα του β τριμήνου των 642 εκατομμυρίων δολαρίων.
Μάλιστα, η συγκεκριμένη ανάπτυξη αντιπροσωπεύει μια ανάκαμψη από διαταραχές που σχετίζονται με την πανδημία του κοροναϊού και οφείλεται και στην ανάπτυξη διεθνών έργων.
Τα κέρδη ανά μετοχή στα 1,45 δολ για το γ τρίμηνο με την μετοχή να διορθώνει 5% στα 87,9 δολ από την άνοδο της 28/10.

Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, ένα πολυάσχολο τρίτο τρίμηνο κράτησε όλα τα εργοστάσια της First Solar σε ποσοστό άνω του 100% της καθορισμένης παραγωγικότητας κατά μέσο όρο.
Το ισχυρό τρίμηνο αφήνει επίσης την εταιρεία με καθαρή θέση μετρητών ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

zasd


Η συμβολή των διεθνών έργων

Μάλιστα, τα διεθνή έργα διατήρησαν ζωντανή την παραγωγική ικανότητα των εργοστασίων τόσο τον Σεπτέμβριο όσο και τον Οκτώβριο.
Για το δ’ τρίμηνο προβλέπονται πωλήσεις μεταξύ 540 εκατομμυρίων και 790 εκατομμυρίων δολαρίων.

Επίσης, ο υψηλός όγκος παραγωγής το τρίτο τρίμηνο οδήγησε τα μικτά περιθώρια κέρδους πολύ πάνω από τα πρόσφατα επίπεδα.
Το μικτό περιθώριο 31,6% για το τρίτο τρίμηνο ήταν 600 μονάδες βάσης υψηλότερο από το προηγούμενο έτος, και πολύ πάνω από το αναμενόμενο επίπεδο πλήρους έτους 2020 του 25%.

Τέλος, η εταιρεία έχει προγραμματισμένη παραγωγή 6,7 GW για παράδοση το 2021, με τους  επενδυτές να χαιρετίζουν τα συγκεκριμένα αποτελέσματα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης