Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Ολοκλήρωση εν μέσω πανδημίας από τη Mytilineos του φωτοβολταϊκού 300MW Talasol στην Ισπανία

tags :
Ολοκλήρωση εν μέσω πανδημίας από τη Mytilineos του φωτοβολταϊκού 300MW Talasol στην Ισπανία
Η συνεπής τήρηση αυστηρών μέτρων ασφαλείας από την εταιρεία είχε ως αποτέλεσμα η κατασκευή του έργου να συνεχιστεί κανονικά
Εν μέσω του πρώτου κύματος της πανδημίας του COVID 19 και χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία και η ασφάλεια του συνόλου των εργαζομένων της, η Mytilineos κατάφερε να ολοκληρώσει εντός των συμβατικών χρονικών δεσμεύσεων της, την κατασκευή της μονάδας ηλιακής ενέργειας ισχύος 300MW στον δήμο Talaván στο Cáceres της Ισπανίας.

Το έργο Talasol βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη την περασμένη άνοιξη όταν η πανδημία μαινόταν στην Ισπανία μια από τις χώρες της Ευρώπης που επλήγη περισσότερο από το πρώτο κύμα της πανδημίας. Ωστόσο η συνεπής τήρηση αυστηρών μέτρων ασφαλείας είχε ως αποτέλεσμα η κατασκευή του έργου να συνεχιστεί κανονικά και να ολοκληρωθεί χωρίς κανένα πρόβλημα ως προς την υγεία των εργαζομένων.

Το Talasol κατασκευάστηκε από τον Τομέα Επιχειρηματικής Δραστηριότητας Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας («RSD») της MYTILINEOS στο πλαίσιο σύμβασης που είχε υπογραφεί με την Talasol Solar S.L.U., θυγατρική της Ellomay Capital Ltd., στις 18 Ιουνίου 2018, ενώ η Προκήρυξη ανάθεσης εκδόθηκε στις 30 Απριλίου 2019.

Μετά από περίπου 17 μήνες και παρά τις μεγάλες δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία Covid-19 στην Ισπανία και σε ολόκληρο τον κόσμο, η φωτοβολταϊκή μονάδα είναι πλέον έτοιμη να συνδεθεί σε δίκτυο τάσης 400kV.

Παγκόσμια καθιέρωση της Mytilineos

Το αντικείμενο της σύμβασης περιελάμβανε τον σχεδιασμό, την προμήθεια του εξοπλισμού και την κατασκευή (EPC) του έργου, καθώς και των βοηθητικών εγκαταστάσεων για την έγχυση ισχύος στο δίκτυο, μεταξύ των οποίων ένας υποσταθμός ανύψωσης τάσεως στα 400 kV, μία γραμμή διασύνδεσης υψηλής τάσης έως και το σημείο διασύνδεσης με το δίκτυο και παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης (O & M) για δύο έτη.

Το έργο Talasol είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα που κατασκευάστηκαν στην Ευρώπη τον τελευταίο χρόνο και η Mytilineos είναι περήφανη για την έγκαιρη παράδοσή του, που επετεύχθη χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία και η ασφάλεια του συνόλου των εργαζομένων της.

Ο Τομέας Επιχειρηματικής Δραστηριότητας RSD της Mytilineos, έχει πλέον καθιερωθεί παγκοσμίως για την κατασκευή έργων σε όλο το φάσμα της ηλιακής ενέργειας, από αυτόνομα ηλιακά πάρκα και εφαρμογές αποθήκευσης μέχρι πολύπλοκα υβριδικά έργα.

Το έργο Talasol αποτελεί ορόσημο για την ανταγωνιστική, μη επιδοτούμενη ηλιακή ενέργεια στην Ευρώπη και η Mytilineos έχει δεσμευθεί να επεκτείνει περαιτέρω τη δραστηριότητα της σε αυτήν την αναπτυσσόμενη αγορά, τόσο υποστηρίζοντας μεγάλους διεθνείς πελάτες και προσφέροντάς τους ανταγωνιστικές λύσεις EPC, όσο και αναπτύσσοντας δικά της έργα και επενδύσεις στον κλάδο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Ellomay Capital Ltd μητρική της Talasol Solar S.L.U., είναι ισραηλινή εταιρεία εισηγμένη στο NYSE American και το Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ με το σύμβολο «ELLO». Από το 2009, η Ellomay Capital εστιάζει τις δραστηριότητές της στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη και το Ισραήλ. Μέχρι σήμερα, η Ellomay έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στις βιομηχανίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθαρής ενέργειας και φυσικών πόρων στο Ισραήλ, την Ιταλία και την Ισπανία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης