Πετρέλαιο

Η Σαουδική Αραβία ενδέχεται να μειώσει τις τιμές του αργού στην Ασία τον Δεκέμβριο

Η Σαουδική Αραβία ενδέχεται να μειώσει τις τιμές του αργού στην Ασία τον Δεκέμβριο
Τα σαουδαραβικά OSP καθορίζουν την τάση για τις τιμές του Ιράν, του Κουβέιτ και του Ιράκ, επηρεάζοντας πάνω από 12 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) αργού για την Ασία
Ο κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου, η Σαουδική Αραβία μπορεί να διατηρήσει ή να μειώσει ελαφρώς τις επίσημες τιμές πώλησης αργού (OSPs) για τους Ασιάτες αγοραστές τον Δεκέμβριο, αφού οι τιμές αναφοράς του Ντουμπάι και τα περιθώρια διύλισης αποδυναμώθηκαν, σύμφωνα με έρευνα του Reuters την Πέμπτη 29/10/2020.

Τρεις από τους έξι Ασιάτες αγοραστές αναμένουν ότι το OSP του Δεκεμβρίου για το Arab Light θα μειωθεί κατά 10-20 σεντς το βαρέλι σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ δύο άλλοι αναμένουν ότι οι τιμές θα διατηρηθούν σταθερές, σύμφωνα με την έρευνα.
Η μέση διαφορά μεταξύ του cash του Ντουμπάι σε σχέση με τα swaps του Ντουμπάι έχει υποχωρήσει 12 σεντς αυτό το μήνα, υποδηλώνοντας αδυναμία στην αγορά.

Τα αδύναμα περιθώρια παραμένουν σημαντική ανησυχία για τα ασιατικά διυλιστήρια


Ωστόσο, τα περιθώρια βενζίνης, αεροπορικών καυσίμων και μαζούτ έχουν βελτιωθεί.

Μόνο ένας ερωτώμενος ανέμενε ότι οι τιμές του αργού Σαουδικής Αραβίας του Δεκεμβρίου θα αυξηθούν κατά 40 σεντς το βαρέλι, επικαλούμενος τη σταθερή ζήτηση για φορτία spot στην Ασία αυτό το μήνα, ειδικά από κινέζους διυλιστές όπως η Rongsheng Petrochemical.

Η ζήτηση της Κίνας αύξησε επίσης το άλλο σημείο αναφοράς της Μέσης Ανατολής, DME Ομάν αυτό το μήνα.
Τα σαουδαραβικά OSP καθορίζουν την τάση για τις τιμές του Ιράν, του Κουβέιτ και του Ιράκ, επηρεάζοντας πάνω από 12 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως (bpd) αργού πετρελαίου για την Ασία.
Η Saudi Aramco καθορίζει τις τιμές του αργού με βάση τις συστάσεις των πελατών και αφού υπολόγισε την αλλαγή στην αξία του πετρελαίου της τον τελευταίο μήνα, με βάση τις αποδόσεις και τις τιμές του προϊόντος.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης