Πετρέλαιο

ExxonMobil: Προχωρά σε περικοπές 1.900 θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ - Πόσοι υπάλληλοι συνολικά θα οδηγηθούν στην ανεργία

ExxonMobil: Προχωρά σε περικοπές 1.900 θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ - Πόσοι υπάλληλοι συνολικά θα οδηγηθούν στην ανεργία
Ο αριθμός περιλαμβάνει τις απολύσεις στις ΗΠΑ, καθώς και απολύσεις και συνταξιοδοτήσεις σε Ευρώπη και Αυστραλία, αλλά και περικοπές θέσεων στον Καναδά και σε άλλα σημεία του κόσμου όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία

Η Exxon Mobil έκανε γνωστό θα προχωρήσει στη περικοπή του 15% του εργατικού της δυναμικού σε ορίζοντα διετίας, σε μια προσπάθεια να συνεχίσει να παρέχει μέρισμα στους μετόχους της. Στις περικοπές θα περιλαμβάνονται 1.900 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, κυρίως στο Χιούστον, ενώ για τον υπόλοιπο κόσμο δεν δόθηκαν αναλυτικά στοιχεία.

Η συνολική αναδιάρθρωση της εταιρείας αναμένεται να επηρεάσει περί τις 14.000 ανθρώπους ανά τον κόσμο, ορισμένοι εκ των οποίων θα είναι υπάλληλοι και ορισμένοι εξωτερικοί συνεργάτες της εταιρείας, τόνισε εκπρόσωπος του αμερικάνικου πετρελαϊκού κολοσσού.

Ο αριθμός περιλαμβάνει τις απολύσεις στις ΗΠΑ, καθώς και απολύσεις και συνταξιοδοτήσεις σε Ευρώπη και Αυστραλία, αλλά και περικοπές θέσεων στον Καναδά και σε άλλα σημεία του κόσμου όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Διατηρεί το επίπεδο του μερίσματος

Παράλληλα, η Exxon Mobil ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα διατηρήσει το επίπεδο του μερίσματος για το τέταρτο τρίμηνο αμετάβλητο στα 0,87 δολάρια ανά μετοχή. Το 2020 είναι έτσι η πρώτη χρονιά από το 1982 που η αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία δεν αυξάνει το μέρισμα προς τους μετόχους της. Με την τιμή στα 3,48 δολάρια ανά μετοχή, το ετήσιο μέρισμα αντιστοιχεί στο 10,6% της τιμής της μετοχής.

Οι ανταγωνίστριες BP, Equinor ASA και Royal Dutch Shell ανακοίνωσαν νωρίτερα φέτος ότι θα περικόψουν τις πληρωμές προς τους μετόχους τουλάχιστον κατά το ήμισυ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης