Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Αναβάλλεται το μήνυμα Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα λόγω του σεισμού

Αναβάλλεται το μήνυμα Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα λόγω του σεισμού
Lockdown σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Ροδόπη
Λόγω του σεισμού στη Σάμο, το μήνυμα του Πρωθυπουργού δεν θα μεταδοθεί στις 15.00, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση θα υπάρξει ενημέρωση για τη νέα ώρα μετάδοσης.

Αρχικά και πριν τον μεγάλο σεισμό στη Σάμο που έγινε αισθητός και στην Αθήνα, έιχε ανακοινωθεί ότι στις 3 το μεσημέρι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απηύθυνε το τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες για το δεύτερο κύμα της πανδημίας και τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στις 6 το απόγευμα, είχε προγραμματιστέι , στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας να παρουσιάζε τα μέτρα οικονομικής στήριξης που θα ενεργοποιήση η κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς θα εξειδικεύσει τα μέτρα που θα εφαρμοστούν, και ο Επίκουρος Καθηγητής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης θα αναλύσει τα υγειονομικά δεδομένα.

Ποια μέτρα προτείνονται

Τα μέτρα που φέρονται να εισηγούνται οι επιστήμονες είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στις «πορτοκαλί» και στις «κόκκινες» περιοχές.
Είναι πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο η χρήση μάσκας στις περιοχές που δεν είναι επιβαρυμένες και βρίσκονται στο πράσινο, να είναι υποχρεωτική μόνο όταν υπάρχει συγχρωτισμός.
Παράλληλα, προτείνεται τα εστιατόρια και τα μπαρ να κλείνουν στις 21:00 το βράδυ (αν και αναφέρεται πως στο τραπέζι βρίσκεται και το σενάριο να κλείσει τελείως η εστίαση) και μια ώρα αργότερα, δηλαδή στις 22:00 να επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας έως τις 05:00 το πρωί.
Το μέτρο αυτό προβλέπεται να ισχύει και στις «πορτοκαλί» περιοχές, ενώ στο τραπέζι βρίσκεται και η πρόταση για απαγόρευση μετακινήσεων εκτός των ορίων της περιφερειακής ενότητας.
Επιπλέον, έχει προταθεί η αναστολή όλων των ερασιτεχνικών ομαδικών αθλητικών εκδηλώσεων, η μεγαλύτερη επέκταση της τηλεργασίας και της τηλεκπαίδευσης στα πανεπιστήμια.
Όσον αφορά τα σχολεία, αυτά προβλέπεται πως θα είναι ανοιχτά σε όλη την χώρα, ενώ κανονικά θα λειτουργεί και το λιανεμπόριο, βάσει πάντα των περιορισμών που υπάρχουν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης