Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Mια καθαρή νίκη Biden θα βοηθήσει την Wall αλλά ο έλεγχος της Γερουσίας είναι το μεγάλο ερώτημα

Mια καθαρή νίκη Biden θα βοηθήσει την Wall αλλά ο έλεγχος της Γερουσίας είναι το μεγάλο ερώτημα
Ικανοποιημένοι από τα αποετελέσματα των τεχνολογικών οι επενδυτές - Ρημπάουντ του S&P βλέπει ο Santoli
Ρημπάουντ στον S&P βλέπει ο κορυφαίος τεχνικός αναλυτής του CNBC Michael Santoli αναφέροντας ότι η διόρθωση που έχει γίνει βελτιώνει τα δεδομένα για τους πιο μακροπρόθεσμους επενδυτές.
Τα χαρακτηριστικά της Wall που περιγράφει είναι τα εξής:

- Άνοδος στο 30% του δείκτη φόβου
- Πώληση options από τους traders
- Aναστολή πωλήσεων μεριδίων από τους βασικούς μετόχους και τους insiders.

H διόρθωση έχει φέρει τον δείκτη στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου και ίσως κάποιοι traders θέλουν να τεστάρουν τον ΚΜΟ των 200 ημερών που είναι στις 3100 μονάδες.
Από την άλλη πλευρά το P/e του 2021 έχει έλθει στο 20 από 23 και ήδη έχει υπάρξει μια διόρθωση της τάξης του 20% για βασικές μετοχές.
Το "μάζεμα" που έγινε στην συνεδράιση της Παρασκευής 31/10 από τα επίπεδα των 3230 στα 3270 στο τέλος θεωρείται ένα σημάδι απορρόφησης της διόρθωσης.


Καθαρή νίκη Biden δείχνουν τα polls αλλά

Όμως καθοριστικό θα είναι το εκλογικό αποτεέλσμα που θα δούμε την Τεττάρτη 4 Νοεμβρίου τα ξημερώματα:
 
H τελευταία δημοσκόπηση  θέλει τον Biden να βρίσκεται 10 μονάδες μπροστά σύμφωνα με το CNBC και το καλύτερο για τις αγορές θα είναι μια καθαρή νίκη, αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει με την Γερουσία.
Αν δηλαδή θα την πάρουν οι Δημοκρατικοί για να μπορούν να περάσουν το νέο μεγάλο πακέτο ενίσχυσης της οικονομίας (stimulus) ή θα την κρατήσουν οι Ρεπουμπλικάνοι, που σημαίνει ότι θα μπλοκάρουν τις αυξήσεις στην φορολογία.
Το καθαρό αποτέλεσμα πάντως αναμένεται να οδηγήσει στο λεγόμενο relief rally, σύμφωνα με τους επενδυτές.


Θετικά μηνύματα για τους επενδυτές από τα αποτελέσματα των μεγάλων τεχνολογικών

 
Το Facebook, η Apple, το Twitter, το Amazon και το Alphabet ανακοίνωσαν κέρδη την Πέμπτη 30/10 την ώρα που η Wall Street, κινείται με νευρικότητα ενόψει των σημαντικών προεδρικών εκλογών σε λίγες μέρες.
Οι μετοχές των Facebook, Apple και Amazon υποχώρησαν περίπου κατά 6% στις συναλλαγές της Παρασκευής, με το Twitter να κερδίζει περισσότερο από 20%. Οι μετοχές Alphabet αυξήθηκαν κατά 4% στις απογευματινές συναλλαγές.
Πέντε αναλυτές της αγοράς μιλώντας στο CNBC διατηρούν σε μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες τους υψηλά για τους τεχνολογικούς γίγαντες για την συνέχεια.

Κέρδη στο Facebook: Έκπληξη

Ο Joe Terranova, της Virtus Investment Partners, δήλωσε ότι εξεπλάγει περισσότερο από τη δυναμική του Facebook, ιδίως μετά από εκτεταμένα μποϊκοτάζ για τη διαφήμιση:
«Νομίζω ότι η έκπληξη για το Facebook… ήταν το μποϊκοτάζ του Ιουλίου.
Υπήρχε η εκτίμηση ότι θα δούμε πραγματικά επιβλαβείς συνέπειες, αλλά νομίζω ότι από την άλλη πλευρά, όπως αναφέρει ο Kevin O'Leary, πρόκειται για μικρές επιχειρήσεις οι οποίες στηρίζουν τις διαφημιστικές καμπάνιες.
Είναι τόσο σημαντικό για τη λειτουργία των επιχειρήσεων, ώστε να συνεχίσουν να διαφημίζονται στο Facebook. Είναι τόσο απίστευτα σκόπιμο. Και νομίζω ότι αντανακλάται ... στη δύναμη των αριθμών που παρουσιάστηκαν εκεί. "

Κέρδη της Apple: Προσεκτικά ανοδική πορεία

Ο Gene Munster, διευθύνων σύμβουλος της Loup Ventures, δεν εξεπλάγει από την έλλειψη προβλέψεων της Apple:
«Η Apple δεν έχει δώσει προβλέψεις από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, επομένως, αυτό συμβαδίζει με αυτό που είχε κάνει στο παρελθόν.
Δεύτερον είναι το iPhone. Μιλήσαμε για αυτό επειδή υπάρχει το χρονοδιάγραμμα του iPhone 12, αλλά δεν έχουμε πιστοποιήσει πραγματικά τι είναι αυτός ο αντίκτυπος.
Και ο [Josh Lipton] του CNBC είπε κάτι σημαντικό στη συνέντευξή του με τον [Διευθύνοντα Σύμβουλο της Apple] Tim Cook, αναφέροντας ότι οι πωλήσεις του iPhone αυξάνονταν με χαμηλούς ρυθμούς μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.
Αν προσθέσετε αυτό το 3% - υποθέστε ότι ήταν σε τροχιά να αυξηθεί στο 3% - και κοιτάζοντας τον συνολικό ρυθμό αύξησης των εσόδων της Apple, θα φτάσετε στο 14-15% σε ετήσια βάση το τρίμηνο.
Αυτό είναι ένα βήμα από το 11% του τριμήνου του Ιουνίου. Έτσι, στην πραγματικότητα, η ανάπτυξή τους επιταχύνθηκε.
Και θα μπορούσατε να υποστηρίξετε, ότι αυτό είναι αναμενόμενο δεδομένου ότι επωφελούνται από την εργασία στο σπίτι.
Θα μπορούσατε να υποστηρίξετε ότι αυτό είναι ένα επίτευγμα επειδή ο κόσμος βρίσκεται εκεί που βρίσκεται.
Τείνω να ευνοήσω την δεύτερη προοπτική, ότι είναι πραγματικά εντυπωσιακό, αυτό που κάνουν.
Προσπαθούν να δώσουν κάποια καθοδήγηση. Είναι ένα λεπτό σημάδι εμπιστοσύνης. Και ο Tim Cook είπε - μέτρησα - τρεις φορές ότι είναι αισιόδοξος. "


Κέρδη Amazon: Προκλήσεις εν όψει

Ο Tom Forte, διευθύνων σύμβουλος της D.A. Davidson, βλέπει μελλοντικές προκλήσεις για την Amazon:
«Νομίζω ότι το τέταρτο τρίμηνο θα είναι απίστευτα δύσκολο για την Amazon, όπως ήταν η χρονιά, για την μεγιστοποίηση των εσόδων και το ηλεκτρονικό εμπόριο στο βαθμό που αντιμετωπίζουν προκλήσεις στα κέντρα διαχείρισης τους ως προς την είσοδο και την έξοδο προϊόντων όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Έτσι, η ελπίδα ήταν ότι η Prime Day τον Οκτώβριο θα βελτίωνε την απόδοσή τους στο επίπεδο του κέντρου διαχείρισης και θα τους βοηθούσε να μεγιστοποιήσουν τις πωλήσεις στο τρίμηνο των διακοπών, αλλά νομίζω ότι αυτό θα είναι μια πρόκληση για την εταιρεία. "


Κέρδη Alphabet: Ευκαιρία αγοράς

Η Karen Finerman, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Metropolitan Capital Advisors, δήλωσε ότι το Alphabet αξίζει υψηλότερη αποτίμηση:
«Θυμηθείτε, η Google έχει μία από την μεγαλύτερη ρευστότητα από ποτέ. Και έτσι, είδαμε λίγο επαναγορά εδώ.
Νομίζω ότι ήταν περίπου 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Θα ήθελα να τους δω να κάνουν περισσότερα.
Και θυμηθείτε, η Google έχει πολύ μεγαλύτερη έκθεση στην ταξιδιωτική επιχείρηση, και προφανώς, δεν είναι αυτή που θα θέλατε να είστε τώρα, και έτσι, πιστεύω ότι θα συνεχίσουν να δίνεουν έμφαση στην  βελτίωση.
 Αν δεν είχα καμμία μετοχή, πιθανότατα θα αγόραζα μερικές, ακόμη και ψηλά - είναι δύσκολο να αγοράσω βέβαια κάτι τόσο ακριβό, αλλά θα ήθελα να το αποκτήσω γιατί είναι μια εξαιρετική επιχείρηση και υπάρχουν πολλά που μου αρέσουν.
Και θυμηθείτε, αυτή είναι μια εξέλιξη. Όταν [Alphabet CFO] η Ruth Porat έφτασε εκεί, ήταν κάπως μεγάλη και στη συνέχεια… διαχωρίσαν τομείς.
Αρχίσαμε να έχουμε περισσότερη σαφήνεια.
Θα έχουμε περισσότερα στο cloud.  "


Το προβάδισμα Biden οδηγεί σε ανάκαμψη – Το ΧΑ +0,59% στις 572,88 μονάδες, ανοδικά η Wall, στο +1,97% ο DAX

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης