Πετρέλαιο

Vitol και Τrafigura αναμένουν μείωση της ζήτησης πετρελαίου μέχρι τα 96 εκ βαρέλια/ημέρα

Vitol και Τrafigura αναμένουν μείωση της ζήτησης πετρελαίου μέχρι τα 96 εκ βαρέλια/ημέρα
«Το δεύτερο κύμα θα προκαλέσει μείωση της ζήτησης κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως (bpd) στις ΗΠΑ και 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως στην Ευρώπη»

Την πεποίθησή τους ότι το νέο κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού θα πλήξει ακόμη περισσότερο τη ζήτηση καυσίμων σε ΗΠΑ και Ευρώπη, εξέφρασαν οι παγκόσμιοι έμποροι πετρελαίου Vitol και Trafigura, όπως αναμεταδίδει το Reuters.

Ειδικότερα, το δεύτερο κύμα θα προκαλέσει μείωση της ζήτησης κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως (bpd) στις ΗΠΑ και 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως στην Ευρώπη, δήλωσε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Trafigura, Jeremy Weir, σε εκδήλωση  των Financial Times στη Σιγκαπούρη σήμερα.

«Καθώς βλέπουμε το νέο κύμα της πανδημίας, αναμένεται περαιτέρω καταστροφή της ζήτησης. Επομένως το μέλλον φαντάζει δυσοίωνο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Weir.

Tι «βλέπουν» οι εταιρείες

Η Trafigura αναμένει ότι η ζήτηση πετρελαίου θα μειωθεί σε περίπου 92 εκατομμύρια bpd βραχυπρόθεσμα, ενώ η Vitol βλέπει τη χειμερινή ζήτηση στα 96 εκατομμύρια bpd.

«Τα τελευταία lockdown στην Ευρώπη θα επηρεάσουν τη ζήτηση, αλλά πιθανώς μόνο κατά μισό εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα, σε ολόκληρη τη Βορειοδυτική Ευρώπη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Vitol, Russell Hardy, προσθέτοντας ότι αυτό θα ήταν πάνω από αυτό που είχε ήδη επηρεαστεί.

Οι επικεφαλής και των δύο εμπορικών εταιρειών δήλωσαν ότι η ζήτηση πετρελαίου στις περισσότερες ασιατικές αγορές, με επικεφαλής την Κίνα και την Ινδία, ανέκαμψε εκτός από τα καύσιμα jet.

Ο Hardy του Vitol είπε ότι εξακολουθεί να αναμένει ότι η ζήτηση πετρελαίου στην Ασία θα αυξηθεί κατά περίπου 1 εκατομμύριο bpd τα επόμενα χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης