Επικαιρότητα

Επιστολή Pompeo (ΗΠΑ) σε Δένδια: Στήριξη της Ελλάδας, αποδοκιμασία των τουρκικών προκλήσεων

Επιστολή Pompeo (ΗΠΑ) σε Δένδια: Στήριξη της Ελλάδας, αποδοκιμασία των τουρκικών προκλήσεων
Αμερικανός ΥΠΕΞ: ΗΠΑ και Ελλάδα επιθυμούν σταθερότητα και ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο
Επιστολή με την οποία εκφράζεται στήριξη των Ελληνικών θέσεων και αποδοκιμασία των τουρκικών προκλήσεων απέστειλε, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Pompeo στον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.
Ειδικότερα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, μερικές μόνο ημέρες μετά την αποστολή επιστολής του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, στην οποία περιγράφονταν αναλυτικά οι τελευταίες παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, απάντησε τονίζοντας ότι:
«η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα της σταθερότητας στην περιοχή», επισημαίνοντας εκ νέου το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.
Στην εν λόγω επιστολή, ο κ. Pompeo υπογραμμίζει ότι οι ΗΠΑ «αποδοκιμάζουν» τις συνεχιζόμενες τουρκικές έρευνες σε περιοχές στις οποίες η Ελλάδα έχει δυνητική δικαιοδοσία.
Προσθέτει ότι αυτές οι μονομερείς ενέργειες το μόνο που πετυχαίνουν είναι την αύξηση της έντασης στην περιοχή και τονίζει ότι οι απειλές, οι προσπάθειες εκφοβισμού και εξαναγκασμού, καθώς και οι στρατιωτικές δραστηριότητες, δεν θα επιλύσουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

«ΗΠΑ και Ελλάδα επιθυμούν σταθερότητα και ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο»

Επίσης, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ επαινεί τη θέση της Ελλάδας, η οποία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, επιθυμεί την επίλυση των διαφορών μέσω του διαλόγου και πάντα με βάση το Διεθνές Δίκαιο, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας συνεχίζει να παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή ενός θερμού επεισοδίου.
Ο κ. Pompeo καταλήγει λέγοντας ότι οι ΗΠΑ, όπως και η Ελλάδα, επιθυμούν τη σταθερότητα και την ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου θα αναπτυχθεί η συνεργασία με γνώμονα πάντα το Διεθνές Δίκαιο.
Η ανωτέρω επιστολή έγινε δεκτή με ιδιαίτερη ικανοποίηση στο Υπουργείο Εξωτερικών.
Παράλληλα έχει ειδικό βάρος, λαμβανομένου υπόψη του αποστολέα της επιστολής, αλλά και το γεγονός ότι ο κ. Pompeo απάντησε στην επιστολή του Έλληνα ομολόγου του εντός λίγων ημερών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης