Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Θετικές προοπτικές για το εμβόλιο - Κάποια μέτρα θα διατηρηθούν όλο τον χειμώνα

Merkel: Θετικές προοπτικές για το εμβόλιο - Κάποια μέτρα θα διατηρηθούν όλο τον χειμώνα
Η ΕΕ έπρεπε να δράσει νωρίτερα, τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας
Για «θετικές προοπτικές» σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο έγκρισης εμβολίου κατά του κορωνοϊού τους επόμενους μήνες έκανε λόγο η καγκελάριος της Γερμανίας Angela Merkel,  επισημαίνοντας επιπλέον ότι και οι φαρμακευτικές αγωγές που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας είναι καλύτερες από αυτές της περασμένης άνοιξης.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με αφορμή την έναρξη ισχύος των μέτρων «μερικού lockdown» σε όλη τη χώρα, η Merkel έκανε λόγο για μια «δύσκολη μέρα» και ζήτησε εκ νέου την συμμετοχή και την κατανόηση των πολιτών.
«Αν τα μέτρα λειτουργήσουν, μπορούμε να έχουμε έναν υποφερτό Δεκέμβριο», δήλωσε και επανέλαβε ότι οι αποφάσεις για νέους περιορισμούς της ήταν πάρα πολύ δύσκολες, αλλά ήταν αναγκαίες.
H καγκελάριος τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έπρεπε να δράσει νωρίτερα, ενώ προανήγγειλε τη διατήρηση κάποιων μέτρων καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα.
«Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, πρέπει να περιορίσουμε  τις ιδιωτικές επαφές», δήλωσε η καγκελάριος Merkel.
«Αργεί πολύ το φως στην άκρη του τούνελ», ανέφερε χαρακτηριστικά η καγκελάριος.
Nα σημειωθεί ότι οι χώροι λατρείας θα παραμείνουν ανοικτοί στη Γερμανία, καθώς όπως ανέφερε η Merkel, η ελευθερία άσκησης των θρησκευτικών καθηκόντων είναι πολύ υψηλό αγαθό στο Σύνταγμα της Γερμανίας.

Γερμανία: Σε μερικό lockdown από σήμερα 2/11 – Ανοιχτά σχολεία, βιομηχανίες, λιανεμπόριο

Σε «μερικό lockdown» βρίσκεται από σήμερα Δευτέρα 2 Νοεμβρίου όλη η Γερμανία σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά της επιδημίας του κορωνοϊού και να «αντέξει» το σύστημα υγείας να αντιμετωπίσει τους ασθενείς με τον ιό.
Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 12.097 νέα κρούσματα, με το σύνολο τους να φθάνει τις 545.027, ενώ το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν και 49 θάνατοι, οι οποίοι έφτασαν τους 10.530.
Υπό αυτά τα δεδομένα, από σήμερα και για έναν μήνα, κλείνουν εστιατόρια, καφέ, μπαρ και κλαμπ, μουσεία, θέατρα, κινηματογράφοι και συναυλιακοί χώροι, γυμναστήρια, κολυμβητήρια και κέντρα αισθητικής, καζίνο, κέντρα στοιχήματος και οίκοι ανοχής, ενώ θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, οι επιχειρήσεις λιανικού και χονδρικού εμπορίου και οι βιομηχανίες.
Σε δημόσιους χώρους επιτρέπεται η συνάντηση το πολύ δέκα προσώπων, από έως και δύο νοικοκυριά, ενώ η πολιτεία απευθύνει σύσταση να αποφεύγονται τα «μη αναγκαία» ταξίδια στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Αντίστοιχα, απαγορεύονται οι διανυκτερεύσεις τουριστών από το εξωτερικό, εκτός από έκτακτες περιπτώσεις.
Τα σύνορα της Γερμανίας θα παραμείνουν ανοιχτά.
Οι γερμανικές αρχές εκφράζουν την ανησυχία τους ότι τα νοσοκομεία σύντομα θα κορεστούν λόγω όχι τόσο του ότι δεν θα υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες στις ΜΕΘ αλλά κυρίως λόγω έλλειψης προσωπικού, μια και πολλοί από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν τεθεί σε καραντίνα.
Πάντως, δεν έλειψαν χθες Κυριακή 1/11 διαδηλώσεις από αρνητές της πανδημίας σε πολλές πόλεις της Γερμανίας
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης