Πετρέλαιο

«Βουτιά» των κερδών της Saudi Aramco κατά 44,6% στα 11,8 δισ. δολ. το γ΄τρίμηνο του 2020

«Βουτιά» των κερδών της Saudi Aramco κατά 44,6% στα 11,8 δισ. δολ. το γ΄τρίμηνο του 2020
Τα μερίσματα από την κορυφαία εταιρεία παραγωγής πετρελαίου παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαχείριση του δημοσιονομικού ελλείματος της Σαουδικής Αραβία

Κατά 44,6% υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη της Saudi Aramco το τρίτο τρίμηνο του 2020 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αντικατοπτρίζοντας τη συνεχιζόμενη πτώση στη ζήτηση πετρελαίου και τις τιμές από την παγκόσμια πανδημία.

Όπως μάλιστα αναμεταδίδει το CNBC, τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 44,21 δισεκατομμύρια ριάλ (11,8 δισεκατομμύρια δολάρια) αυτό το τρίμηνο από 79,84 δισεκατομμύρια ριάλ το τρίτο τρίμηνο του 2019.

Ο πετρελαϊκός κολοσσός σημείωσε χαμηλότερες τιμές και όγκους αργού πετρελαίου που πωλήθηκαν, καθώς και ασθενέστερα περιθώρια διύλισης και χημικών προϊόντων.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα διανείμει μερίσματα συνολικού ύψους 18,75 δισ. δολαρίων για το τρίτο τρίμηνο, παραμένοντας σταθερή στο σχέδιό της για διανομή βασικού μερίσματος 75 δισ. δολαρίων για το 2020.

«Η Aramco έχει κάνει αυτήν την πολύ ισχυρή δέσμευση μερίσματος προς τους μετόχους στο πλαίσιο της δημόσιας εγγραφής», δήλωσε ο Neil Beveridge, ανώτερος αναλυτής πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Bernstein, στην «Capital Connection» του CNBC.

Τέλος, τα μερίσματα από την κορυφαία εταιρεία παραγωγής πετρελαίου παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαχείριση του δημοσιονομικού ελλείματος της Σαουδικής Αραβίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης