Τελευταία Νέα
Επικαιρότητα

Σ. Φάμελλος: Η κυβέρνηση δεν είναι συνεπής στους κανόνες της επιστήμης για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Σ. Φάμελλος: Η κυβέρνηση δεν είναι συνεπής στους κανόνες της επιστήμης για την αντιμετώπιση της πανδημίας
Η κυβέρνηση δεν είναι συνεπής στους κανόνες της επιστήμης για την αντιμετώπιση της πανδημίας δήλωσε σε συνέντευξή του στο TheCaller ο Σ.Φάμελλος.
Για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη
Είναι δύσκολα τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη, υπάρχει μεγάλη αγωνία και ανησυχία στην κοινωνία, στους πολίτες και ένα ιδιαιτέρως αρνητικό «ντόμινο» στην οικονομία της πόλης και στους εργαζόμενους. Στη Θεσσαλονίκη δυστυχώς, η πολιτεία καθυστέρησε σημαντικά να αντιληφθεί την πραγματική κατάσταση, καθυστέρησαν τα τεστ, δεν ενισχύθηκαν τα νοσοκομεία ούτε με εξοπλισμό, ούτε με προσωπικό, ούτε με νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Μόλις εχθές το βράδυ ανακοινώθηκαν και νέα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη για τη λειτουργία των λυκείων και του λιανεμπορίου που δεν ήταν γνωστά και δεν είχαν ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό.
Οφείλουμε να τονίσουμε ότι οι πολίτες δε θα πρέπει να επηρεάζονται από το αλαλούμ και τη σύγχυση, που δημιουργεί η αποσπασματικότητα των μέτρων της κυβέρνησης, και να τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας έναντι του κορονοϊού. Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουμε ταχθεί εξαρχής υπέρ των κανόνων της επιστήμης και μπορώ να πω ότι η αντιπολίτευση, στο σύνολό της, έχει φανεί πιο συνεπής στην τήρηση των κανόνων της επιστήμης σε σχέση με την κυβέρνηση.
Οι πολίτες καλούνται δυστυχώς να φανούν πιο υπεύθυνοι από την πολιτεία απέναντι στην πανδημία. Είναι όμως αυτονόητο ότι η ευθύνη της πολιτείας έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από την ευθύνη των πολιτών. Δεν μπορεί να ευθύνεται ο πολίτης όταν η πολιτεία δε δίνει σωστές κατευθύνσεις. Δεν μπορώ να μη σημειώσω επιπλέον, ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από τη σύσκεψη του Πρωθυπουργού και των κυρίων Τζιτζικώστα και Ζέρβα για την πανδημία στη Θεσσαλονίκη, μία εβδομάδα πριν από τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου.

Για το αλαλούμ που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση σχετικά με τα μέτρα
Μάς έχει προκαλέσει βέβαια ανησυχία η άρνηση της κυβέρνησης ΝΔ να καταθέσει τα πρακτικά των εισηγήσεων της Υγειονομικής Επιτροπής. Προκύπτει σήμερα μείζον ζήτημα αναξιοπιστίας του κυρίου Μητσοτάκη, γιατί δεν μπορεί τη μία μέρα να ανακοινώνει ότι τα σχολεία και το λιανεμπόριο θα λειτουργήσουν κανονικά στη Θεσσαλονίκη και την επόμενη μέρα να αλλάζει γνώμη. Η κοινωνία θα μπορούσε να εκλάβει πιο θετικά μία παραδοχή καθυστερήσεων και λαθών εκ μέρους της κυβέρνησης, παρά από το να κρύβει μόνιμα τις ευθύνες της. Δεν μπορεί να ρίχνει επιπλέον το «φταίξιμο» για τα πάντα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθώς αυτό αποδεικνύει ότι δεν είναι ικανή για διακυβέρνηση αλλά μόνο για άσκηση αντιπολίτευσης.
Ήταν τραγική η χθεσινή ανακοίνωση για την ακύρωση του ογδόντα τοις εκατό (80%) των χειρουργείων, όπως τραγική ήταν και η επιλογή της κυβέρνησης τον περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο να κλείσει τα Περιφερειακά Ιατρεία και να μην προχωρήσει σε προσλήψεις υγειονομικών, με αποτέλεσμα οι πολίτες για τις υπόλοιπες, εκτός κορονοϊού ασθένειες, είτε να πρέπει να απευθυνθούν σε ιδιωτικές κλινικές είτε να μην τους παρασχεθεί καμία θεραπεία.

Για τις σημερινές δηλώσεις του κυρίου Πέτσα για ενδεχόμενο lock down στην Αττική
Δεν έχουμε πια καμία εμπιστοσύνη στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης και του κυρίου Πέτσα καθώς έχουμε αντιληφθεί πως οτιδήποτε λέγεται είναι μόνο στο πλαίσιο της γενικότερης επικοινωνιακής προπαγάνδας. Η κυβέρνηση δυστυχώς συνεχίζει να διαχειρίζεται την πανδημία μόνο με επικοινωνιακούς όρους, γεγονός που πολλαπλασιάζει το πρόβλημα αξιοπιστίας στην κοινωνία, και τροφοδοτεί λανθασμένες αντιδράσεις. Οι ίδιοι δεν πανηγύριζαν για το πόσο καλά τα πήγανε στο πρώτο κύμα πανδημίας;
Για τη μη αξιοποίηση του «μαξιλαριού», παρακαταθήκη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, και την ανεπαρκή στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας
Η κυβέρνηση της ΝΔ είχε από την πρώτη μέρα στη διάθεσή της το «μαξιλάρι», παρακαταθήκη της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, την πατρότητα του οποίου έφτασε να καπηλεύεται πρόσφατα ο κύριος Μητσοτάκης στη Βουλή. Ενώ η ΝΔ, και εν γένει η δεξιά, αποτελεί την πολιτική παράταξη που διαχρονικά «τρώει» το απόθεμα του ελληνικού λαού και ξεπουλάει δημόσια περιουσία. Ακόμη και σήμερα, εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, η κυβέρνηση της ΝΔ επιμένει στην υλοποίηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, ειδικά στην ενέργεια. Είναι απαράδεκτο να ξεπουλάνε όλο το δίκτυο φυσικού αερίου σε ένα ιδιώτη, να δημιουργούν δηλαδή σε όλη την Ελλάδα ένα ιδιωτικό μονοπώλιο, χωρίς ανταγωνισμό, και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας.
Εμείς, σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να προστατεύσουμε την κοινωνία και την οικονομία από την τριπλή κρίση στην υγεία, στα εθνικά θέματα και στην οικονομία.

Για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που έρχεται στη Βουλή
Η κυβέρνηση ΝΔ χρησιμοποιεί την κρίση ως ευκαιρία για να παύσει την προστασία της πρώτης κατοικίας, για να αμφισβητήσει κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα, να καταργήσει την αμοιβή υπερωριών, να καταργήσει συλλογικές συμβάσεις, με απώτερο στόχο να κάνει πραγματικότητα για την κοινωνία αυτό που είχε δηλώσει ο κύριος Γεωργιάδης, ότι δηλαδή τα διακόσια ευρώ είναι αρκετά για την επιβίωση. Υπάρχουν δυστυχώς, πλέον, εργαζόμενοι με αμοιβές κάτω των διακοσίων ευρώ ή ακόμη και εργαζόμενοι που θα δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται. Αυτό είναι το δυστοπικό μέλλον στο οποίο μάς οδηγεί ο κύριος Βρούτσης και η κυβέρνηση της ΝΔ, σε μία πραγματικότητα που προσομοιάζει με την περίοδο 2010-2014.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης