Πετρέλαιο

Άνοδος πάνω από 2% για το πετρέλαιο την ημέρα των εκλογών στις ΗΠΑ

Άνοδος πάνω από 2% για το πετρέλαιο την ημέρα των εκλογών στις ΗΠΑ
Ανησυχία για την ζήτηση
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν πάνω από 2% την Τρίτη 3/11/2020, ημέρα των εκλογών στις ΗΠΑ, παρόλο που οι traders είναι αντιμέτωποι με την αστάθεια ανάλογα με τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών και καθώς οι αυξανόμενες περιπτώσεις κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο τροφοδοτούσαν ανησυχίες για τη ζήτηση καυσίμων.
Τα futures του Brent αυξήθηκαν 2,26%, στα 39,85 $ το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκε 2,64%, στα 37,79 $.
"Το πετρέλαιο επανασυνδέεται με άλλα επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία ... καθώς η αβεβαιότητα των εκλογών ξεκινά την αστάθεια", δήλωσε ο Jim Ritterbusch, πρόεδρος της Ritterbusch and Associates.

Οι κυριότεροι δείκτες χρηματιστηρίου των ΗΠΑ διαπραγματεύτηκαν υψηλότεροι, με το S&P 500 να αυξάνεται πάνω από 2,2%.
Το δολάριο των ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, υποχώρησε 0,8% έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων καθώς ο επενδυτικός κίνδυνος αυξήθηκε στα στοιχήματα ότι ο Δημοκρατικός Joe Biden θα κερδίσει τις εκλογές των ΗΠΑ την Τρίτη και θα ξεκινήσει ένα μεγάλο νέο πακέτο τόνωσης.

Ένα ασθενέστερο δολάριο καθιστά το πετρέλαιο φθηνότερο για τους κατόχους άλλων νομισμάτων, το οποίο οι traders δήλωσαν ότι βοηθούσαν στην αύξηση των τιμών του αργού.
Οι αναλυτές ανέφεραν ότι αυτά τα κέρδη από την τιμή του πετρελαίου περιορίστηκαν από την αύξηση των περιπτώσεων κορωνοϊού και την απειλή πρόσθετων Lockdown που θα μπορούσαν να μειώσουν τη ζήτηση ενέργειας.

Η Ιταλία και η Νορβηγία έγιναν οι πιο πρόσφατες ευρωπαϊκές χώρες που ενέτειναν τους περιορισμούς COVID-19.
Οι τιμές του πετρελαίου, οι οποίες μειώθηκαν πάνω από 10% την περασμένη εβδομάδα, ανέκαμψαν αυτή την εβδομάδα αφότου ο υπουργός πετρελαίου της Ρωσίας πραγματοποίησε συνομιλίες με εγχώριες εταιρείες ενέργειας για πιθανή επέκταση των περιορισμών στην παραγωγή πετρελαίου στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Η Αλγερία, η οποία ασκεί την προεδρία του Οργανισμού των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ), δήλωσε ότι υποστηρίζει μια πιθανή επέκταση στις τρέχουσες περικοπές εφοδιασμού πετρελαίου του ΟΠΕΚ + για τους πρώτους μήνες του 2021 για να αποφευχθεί μια άλλη κατάρρευση των τιμών.
Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί τους με επικεφαλής τη Ρωσία, γνωστοί ως OPEC +, σχεδιάζουν μείωση των 7,7 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως (bpd) κατά περίπου 2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από τον Ιανουάριο.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης