Σημαντική πρόοδος της αιολικής ενέργειας των ΗΠΑ το γ΄τρίμηνο - Προσθήκη 2.000 MW

Σημαντική πρόοδος της αιολικής ενέργειας των ΗΠΑ το γ΄τρίμηνο - Προσθήκη 2.000 MW
Η ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας και η κατασκευαστική δραστηριότητα παρέμειναν ισχυρές κατά το τρίτο τρίμηνο

H βιομηχανία αιολικής ενέργειας των ΗΠΑ εγκατέστησε σχεδόν 2.000 MW το γ’ τρίμηνο του 2020, δημιουργώντας νέο ρεκόρ, με αποτέλεσμα η συνολική χωρητικότητα να φτάνει τα 112.000 MW. H έκθεση της Αμερικανικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (AWEA) αποκαλύπτει ότι οι εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας μέχρι το γ’ τρίμηνο έχουν αυξηθεί κατά 72% τους πρώτους εννέα μήνες του 2019.

«Αυτή η πρόοδος κατά το τρίτο τρίμηνο αποτελεί τεράστια μαρτυρία για περισσότερους από 120.000 εργαζόμενους στην αιολική ενέργεια στις ΗΠΑ, . που αγωνίζονται καθημερινά να φέρουν περισσότερη καθαρή, προσιτή ηλεκτρική ενέργεια σε κοινότητες σε ολόκληρη την Αμερική, ακόμη και εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημίας. Οι προκλήσεις παραμένουν, αλλά η αμερικανική αιολική βιομηχανία θα συνεχίσει να πιέζει να προσθέσει θέσεις εργασίας και επενδύσεις στην οικονομία των ΗΠΑ καθώς κοιτάζουμε προς ένα καθαρότερο, πιο αξιόπιστο ενεργειακό μέλλον για τη χώρα μας» ήταν τα λόγια του διευθύνοντος Συμβούλου της AWEA, Tom Kiernan.

Το έργο

Δέκα νέα αιολικά έργα συνολικού 1.934 MW άρχισαν να λειτουργούν σε εννέα πολιτείες κατά το τρίτο τρίμηνο, αρκετά για να τροφοδοτήσουν περισσότερα από 600.000 αμερικανικά σπίτια. Το Τέξας ηγήθηκε της χώρας με εγκατεστημένα 687 MW νέα αιολικά έργα, ακολουθούμενο από το Κολοράντο (496 MW), το Ιλινόις (200 MW), την Αϊόβα (168 MW) και την Ιντιάνα (147 MW).

Η ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας και η κατασκευαστική δραστηριότητα παρέμειναν ισχυρές κατά το τρίτο τρίμηνο. Στο τέλος Σεπτεμβρίου, υπήρχαν 43.575 MW χωρητικότητας αιολικής ενέργειας στον βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, συμπεριλαμβανομένων 24.355 MW υπό κατασκευή και 19.220 MW σε προηγμένη ανάπτυξη.

Η υπεράκτια αιολική αγορά συνέχισε να σημειώνει άνοδο το τρίτο τρίμηνο. Το Coastal Virginia Offshore Wind, που πρόκειται να είναι το δεύτερο έργο υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στη χώρα, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία πριν από το τέλος του έτους. Η υπεράκτια αιολική ενέργεια αντιπροσωπεύει το 47% των έργων σε προηγμένη ανάπτυξη, με απώτερο στόχο να τεθούν 9.100 MW σε σύνδεση έως το 2026.

Οι δυσκολίες

Η οικονομική αβεβαιότητα εμποδίζει την αμερικανική βιομηχανία αιολικής ενέργειας να διευρυνθεί περισσότερο. Ωστόσο, η AWEA και η αιολική βιομηχανία συνεργάζονται με το Κογκρέσο και άλλους ηγέτες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για να αντιμετωπίσουν αυτές και άλλες επιπτώσεις της πανδημίας και να συνεχίσουν να συνεισφέρουν έντονα στην οικονομία των ΗΠΑ τη στιγμή που χρειάζονται περισσότερο αυτές οι θέσεις εργασίας και επενδύσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης