Πετρέλαιο

Συνδρομή 2,4 δισ. δολ. της Petronas στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του COVID

Συνδρομή 2,4 δισ. δολ. της Petronas στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του COVID
Σημαντική η οικονομική στήριξη της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Μαλαισίας στην κυβέρνηση

Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Μαλαισίας Petroliam Nasional Berhad (Petronas) ανακοίνωσε ότι ενέκρινε επιπλέον μέρισμα 2,4 δισ. δολ στην κυβέρνηση, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει την πανδημία του COVID-19.

Η εταιρεία, η οποία υπέστη την πρώτη της ζημιά σε σχεδόν πέντε χρόνια κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, είχε αρχικά δεσμευτεί να πληρώσει 24 δισεκατομμύρια ringgit και δήλωσε ότι οποιαδήποτε πρόσθετη χρηματοδότηση θα εξαρτηθεί από την οικονομική της κατάσταση.

Παράλληλα, ενέκρινε το πρόσθετο μέρισμα, το οποίο θα διατεθεί έως το τέλος Νοεμβρίου, ως απάντηση στις «άνευ προηγουμένου προκλήσεις που προκλήθηκαν από την πανδημία COVID-19», προσθέτοντας ότι είχε πληρώσει πλήρως το ποσό που είχε αρχικά δεσμευτεί.

Για να προσδιορίσει εάν αυτό το πρόσθετο μέρισμα ήταν προσιτό, το διοικητικό συμβούλιο της Petronas επιβεβαίωσε ότι μπορεί να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τις δραστηριότητές της, να εξυπηρετεί τα χρέη της και να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, καθώς και να επενδύει στη μελλοντική της ανάπτυξη».

«Η Petronas παραμένει αποφασιστική στις προσπάθειές της να διατηρήσει τα μετρητά και να ενισχύσει την οικονομική μας ανθεκτικότητα κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς περιόδου» απάντησε χαρακτηριστικά σε ερώτημα του Reuters, η εταιρεία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης