Ενέργεια

Η IPO της Aramco άνοιξε τον δρόμο για το χρηματιστήριο της Σ. Αραβίας

Η IPO της Aramco άνοιξε τον δρόμο για το χρηματιστήριο της Σ. Αραβίας
Δέκα πέντε αιτήσεις για νέες εγγραφές στο χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας
Από τη λίστα με τα ρεκόρ της Aramco πέρυσι, η Σαουδική Αραβία έχει σημειώσει μεγάλη αύξηση στον αριθμό των εταιρειών που θέλουν να κάνουν το ντεμπούτο τους στο χρηματιστήριο του βασιλείου, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Αρχής Κεφαλαιαγοράς (CMA).
Υπάρχουν επί του παρόντος 15 αιτήσεις για νέες εγγραφές στο χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο της περιοχής, δήλωσε ο πρόεδρος της CMA Mohammed bin Abdullah Elkuwaiz.
«Φαίνεται αρκετά απασχολημένο κατά την προσεχή περίοδο», είπε.
Η χρηματιστηριακή αγορά της Σαουδικής Αραβίας (Tadawul) είδε πέντε IPO το 2019, συμπεριλαμβανομένου του γίγαντα πετρελαίου Saudi Aramco, την μεγαλύτερη IPO στην ιστορία.

«Έχουμε δει οκτώ νέες αιτήσεις για εγγραφές από την αρχή του έτους παρά την πανδημία. Έχουμε επίσης περισσότερες από 15 αιτήσεις που εξετάζουμε επί του παρόντος για καταχώριση είτε στην κύρια αγορά είτε στην (παράλληλη) αγορά Nomu », είπε.
Ο κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο ενθαρρύνει τις εταιρείες να εισαχθούν στο βασίλειο σε μια προσπάθεια να εμβαθύνουν τις κεφαλαιαγορές της στο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων που στοχεύουν στη μείωση της εξάρτησής της από το αργό.
Το Tadawul άνοιξε σε ξένους επενδυτές το 2015 και υπήρξε μια σειρά μεταρρυθμίσεων για την προσέλκυση κεφαλαίων στο εξωτερικό για τη διαφοροποίηση της οικονομίας που εξαρτάται από το πετρέλαιο.
Τον Οκτώβριο, πηγές δήλωσαν στο Reuters ότι η Saudi Telecom Co (STC) είχε προσλάβει τράπεζες για μια πιθανή αρχική πώληση μετοχών στο σκέλος ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών της, Solutions by STC.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης