Το ταμείο της Νορβηγίας λέει ότι είναι δύσκολο να βρεθούν έργα πράσινης ενέργειας για να επενδύσει

Το ταμείο της Νορβηγίας λέει ότι είναι δύσκολο να βρεθούν έργα πράσινης ενέργειας για να επενδύσει
Λόγω της έλλειψης έργων και του ισχυρού ανταγωνισμού για την απόκτηση μεριδίων
Το κρατικό ταμείο πλούτου ύψους 1,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων της Νορβηγίας, το μεγαλύτερο στον κόσμο, δυσκολεύεται να βρει κατάλληλα μη καταχωρημένα έργα ανανεώσιμης ενέργειας για επενδύσεις λόγω της έλλειψης έργων και του ισχυρού ανταγωνισμού για την απόκτηση μεριδίων σε αυτά, δήλωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλός του.
Τέτοιες επενδύσεις είναι νέες για το αμοιβαίο κεφάλαιο το οποίο, μέχρι φέτος, είχε τη δυνατότητα να επενδύσει μόνο σε μετοχές, ομόλογα και ακίνητα.

«Από την εμπειρία μας μέχρι στιγμής, υπάρχουν πολλοί επενδυτές που αναζητούν αυτές τις επενδύσεις και η τιμολόγηση δεν είναι πάντα τόσο ελκυστική για εμάς», δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ταμείου, Nicolai Tangen, σε κοινοβουλευτική ακρόαση.
«Αυτές οι επενδύσεις υπόκεινται στους ίδιους κινδύνους και απαιτήσεις απόδοσης με τις άλλες επενδύσεις (του ταμείου). Βραχυπρόθεσμα, η εύρεση έργων που πληρούν αυτές τις απαιτήσεις μπορεί να είναι απαιτητική. "

Τον Μάρτιο, το ταμείο δήλωσε ότι επιδιώκει να επενδύσει περίπου 100 δισεκατομμύρια κορώνες (10,83 δισεκατομμύρια δολάρια) μεταξύ του 2020 και του 2022 σε  ανανεώσιμα ανανεώσιμα έργα όπως αιολικά πάρκα και ηλιακά πάρκα, κοιτάζοντας πρώτα τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.
Αυτό παραμένει η στρατηγική, δήλωσε ο Τάνγκεν την Παρασκευή, αν και υπήρχαν σχετικά λίγα διαθέσιμα έργα.


Aναζητώντας την ιδανική επένδυση


«Είναι λίγοι και είναι μεγάλοι. Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πότε έρχονται ... Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για αυτά τα έργα », είπε στην ακρόαση.
Ο Τάνγκεν είπε αργότερα το ταμείο «δεν είχε παραιτηθεί» και εργαζόταν έντονα για να πραγματοποιήσει αυτές τις επενδύσεις.
Ερωτηθείς από έναν νομοθέτη εάν το ταμείο θα μπορούσε να στραφεί σε αναδυόμενες αγορές για να πραγματοποιήσει αυτές τις επενδύσεις αντ 'αυτού, ο Tangen είπε ότι «θα μπορούσε να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερες κανονιστικές προκλήσεις.

«Είναι σημαντικό να πούμε ότι δεν έχουμε καθόλου εγκαταλείψει αυτές τις επενδύσεις στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Εργαζόμαστε σκληρά για να το κάνουμε αυτό. "
Μια πενταμελής ομάδα στο ταμείο εξετάζει αυτές τις επενδύσεις, με επικεφαλής τον Chief Real Assets Officer Mie Holstad.
Το αμοιβαίο κεφάλαιο επετράπη να επενδύσει στα περιουσιακά στοιχεία μετά από εκτενείς συζητήσεις μεταξύ των Νορβηγών πολιτικών σχετικά με την καταλληλότητα του ταμείου να επενδύει σε μη εισηγμένα περιουσιακά στοιχεία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης