Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μιχάλαρος: Φόβος στη βιοτεχνία από την επικείμενη δεύτερη καραντίνα»

Μιχάλαρος: Φόβος στη βιοτεχνία  από την επικείμενη δεύτερη καραντίνα»
Παρέμβαση για τις εξελίξεις που θα προκαλέσει το ενδεχόμενο μιας νέας καραντίνας από τον “Covid-19” σε συνδυασμό με όσα δρομολογούνται στις εργασιακές σχέσεις έκανε ο πρόεδρος του ΒΕΠ

Την ανησυχία του βιοτεχνικού κόσμου για το ορατό πλέον ενδεχόμενο να επιβληθεί και πάλι καθεστώς καραντίνας λόγω εξάρσεως της πανδημίας που προκαλεί το στέλεχος κορωνοϊού “Covid-19” επισήμανε ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Ανδριανός Μιχάλαρος σε τηλεοπτική παρέμβασή του, στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στο “Contra Channel”.

Όταν οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Πρόεδρο του ΒΕΠ «αν είναι ήσυχα τα νερά στον Πειραιά», ο κ. Μιχάλαρος σχολίασε ότι «τα νερά είναι ήσυχα, αλλά έρχεται τρικυμία» και εξήγησε ότι δεν περιγράφεται ο φόβος επιχειρηματιών και βιοτεχνών για όσα μπορεί προκαλέσει η επόμενη ημέρα από μια νέα καραντίνα. Επιπροσθέτως, τόνισε πως οι σχεδιαζόμενες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, οι προβλέψεις του Πτωχευτικού Κώδικα και η επιδεινούμενη κατάσταση στην εθνική οικονομία ωθεί τους βιοτέχνες να έχουν καθημερινή επαφή με τους λογιστές τους.

Όσον αφορά στις επιπτώσεις που προκάλεσε η πρώτη καραντίνα, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς παραδέχθηκε ότι ενώ οι δραστηριότητες μεταποίησης τροφίμων πήγαν καλά, οι επιχειρήσεις με μηχανουργικές και μεταλλευτικές δραστηριότητες, οι κατασκευαστές μηχανημάτων και όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται με υπηρεσίες και εργασίες που υποστηρίζουν την Εμπορική Ναυτιλία κλυδωνίστηκαν και παρουσιάζουν ζημίες. «Για το λόγο αυτό είμαστε σε επαφή με την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αττικής ώστε να αξιοποιηθούν χρηματοδοτικά εργαλεία από το ΕΣΠΑ και άλλα Προγράμματα προς όφελος των επιχειρήσεων», σημείωσε.

Ωστόσο, ο κ. Ανδριανός Μιχάλαρος δεν έκρυψε την κακή κατάσταση που παρατηρείται σε περιοχές όπως είναι το Πέραμα, όπου λειτουργούν περί τις εξακόσιες επιχειρήσεις – μέλη του ΒΕΠ, οι οποίες μαστίζονται από την αναδουλειά, την ανεργία και την ασφυκτική πλέον έλλειψη τεχνικού προσωπικού. Για μια φορά ακόμα, κάλεσε την Κυβέρνηση να στηρίξει τις ελληνικές επιχειρήσεις με επιδοτήσεις και όχι με δανεισμό, αλλά και να προωθήσει τολμηρές μεταρρυθμίσεις, όπως τον εκσυγχρονισμό της τεχνικής εκπαιδεύσεως διασυνδέοντάς την άμεσα με την αγορά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης