Στα σκαριά κέντρο παραγωγής πράσινου υδρογόνου σε λιμάνι του Ομάν

Στα σκαριά κέντρο παραγωγής πράσινου υδρογόνου σε λιμάνι του Ομάν
Το σχέδιο προβλέπει την ανάπτυξη περίπου 3,5 GW φωτοβολταϊκής χωρητικότητας, η οποία ισοδυναμεί με τη συνολική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας του λιμένα

Το λιμάνι Sohar του Ομάν και το Freezone, μια παρακείμενη ελεύθερη ζώνη που βρίσκεται στην ομώνυμη παράκτια πόλη, σχεδιάζει να φιλοξενήσει ένα μεγάλο κέντρο παραγωγής πράσινου υδρογόνου που τροφοδοτείται από σταθμούς ηλιακής ενέργειας.

Ειδικότερα, το έργο αναπτύσσεται με τη συνεργασία του λιμένα του Ρότερνταμ, το οποίο κατέχει μερίδιο 50% στο λιμάνι Sohar και στο Freezone και στη Γερμανία. ειδικός υδρογόνου Hydrogen Rise AG.

«Η προγραμματισμένη εγκατάσταση θα δημιουργήσει υδρογόνο χωρίς άνθρακα από ηλιακή ενέργεια χαμηλού κόστους, αποθηκευμένο για χρήση κατά παραγγελία», δήλωσε ο Geilenkirchen, διευθύνων Σύμβουλος του λιμανιού.

Το έργο

Αυτός ο νέος κόμβος υδρογόνου πρέπει να τροφοδοτείται κυρίως από πολλά φωτοβολταϊκά έργα, που βρίσκονται υπό ανάπτυξη στην περιοχή του λιμανιού.

«Με το μειωμένο κόστος για την παραγωγή ηλιακών πάρκων, η κατασκευή η κατασκευή ηλεκτρολυτών στο Sohar με άριστες συνθήκες ανανεώσιμων πόρων θα μπορούσε να γίνει μια επιλογή παροχής χαμηλού κόστους για υδρογόνο», εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος.

«Εκτός από το ηλιακό πάρκο μικρής κλίμακας που τροφοδοτεί τα κεντρικά μας γραφεία στο Sohar, σχεδιάζουμε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κλίμακας χρησιμότητας εντός του βιομηχανικού λιμένα και της γειτονικής ελεύθερης ζώνης» συμπλήρωσε.

Τέλος, αυτό το σχέδιο προβλέπει την ανάπτυξη περίπου 3,5 GW φωτοβολταϊκής χωρητικότητας, η οποία ισοδυναμεί με τη συνολική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας του λιμένα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης