Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Το μεγαλύτερο ενεργειακό project στην Αυστραλία δρομολογεί η Tesla - Στα σκαριά σύστημα αποθήκευσης μπαταρίας

Το μεγαλύτερο ενεργειακό project στην Αυστραλία δρομολογεί η Tesla - Στα σκαριά σύστημα αποθήκευσης μπαταρίας
Η εγκατάσταση των 300 MW θα βοηθήσει επίσης στη μείωση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας για τους Βικτωριανούς

Η Tesla σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα σύστημα αποθήκευσης μπαταρίας 300 MW / 450 MWh στη Βικτώρια της Αυστραλίας, τρεις φορές μεγαλύτερη από την πρώτη μπαταρία που είχε κατασκευάσει η εταιρεία, επίσης στην Αυστραλία.

Η νέα αυτή εγκατάσταση θα βοηθήσει την Αυστραλία να μεταβεί από τα ορυκτά καύσιμα προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα έχει την ικανότητα να τροφοδοτεί μισό εκατομμύριο νοικοκυριά για μια ώρα, σύμφωνα με έκθεση της Financial Times. Η εταιρεία θα συνεργαστεί με τη γαλλική Neoen στο έργο.

Η νέα εγκατάσταση

«Με την εξασφάλιση μιας από τις μεγαλύτερες μπαταρίες στον κόσμο, η Βικτώρια κάνει ένα αποφασιστικό βήμα μακριά από την καύση άνθρακα και υιοθετεί νέες τεχνολογίες που θα ξεκλειδώσουν περισσότερη ανανεώσιμη ενέργεια από ποτέ», δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος της Βικτώριας Lily D'Ambrosio, από το FT.

«Δεν αρκεί από μόνο του", δήλωσε ο Jono La Nauze στο 3AW Drive. "Για την αντικατάσταση του Lorne (σταθμός παραγωγής ενέργειας) απαιτείται περίπου 600 μεγαβάτ μπαταρίας. Αυτό μας οδηγεί περίπου στα μισά του δρόμου»

Σύμφωνα με την τοπική αυτοδιοίκηση, η εγκατάσταση των 300 MW θα βοηθήσει επίσης στη μείωση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας για τους Βικτωριανούς, αυξάνοντας παράλληλα την αξιοπιστία του τροφοδοτικού.

«Γνωρίζουμε ότι στην εποχή της κλιματικής αλλαγής, τα καλοκαίρια μας γίνονται πολύ πιο ζεστά και πολύ περισσότερο, επομένως αυτό σημαίνει ότι υπάρχει αυξημένη πίεση στις γεννήτριες θερμότητας μας», δήλωσε η υπουργός D'Ambrosio, όπως ανέφερε η ABC News.

Πριν από τρία χρόνια, η Tesla συνεργάστηκε με τη γαλλική εταιρεία για να κατασκευάσει την τότε μεγαλύτερη μπαταρία στον κόσμο, στη Νότια Αυστραλία, μετά από καταστροφικές διακοπές ρεύματος στην επαρχία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης