Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

RatedPower: Νέος αλγόριθμος καθορίζει τη σύνδεση φωτοβολταϊκών με τους υποσταθμούς

RatedPower: Νέος αλγόριθμος καθορίζει τη σύνδεση φωτοβολταϊκών με τους υποσταθμούς
Η έλλειψη αποτελεσματικού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο υπήρξε ένας από τους κύριους μοχλούς επενδύσεων σε όλο τον κόσμο.

Το RatedPower της Ισπανίας έχει συμπεριλάβει έναν νέο αλγόριθμο στο λογισμικό pvDesign για τη βελτιστοποίηση της ανάπτυξης ηλιακών εγκαταστάσεων. Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι ο αλγόριθμος παρουσιάζει νέους τρόπους για να σχεδιάσει το σημείο σύνδεσης στο δίκτυο με αποτελεσματικό και ακριβή τρόπο.

Αυτή η νέα λειτουργικότητα είναι σημαντική για την βιομηχανία ηλιακής ενέργειας, διότι είναι απαραίτητη η αύξηση των επιπέδων τάσης από μεσαία έως υψηλή τάση για τη σύνδεση φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων σε δίκτυα διανομής και μεταφοράς.

Η ανάγκη των υποσταθμών

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το pv-magazine.com, οι ηλιακοί σταθμοί έχουν ανάγκη από υποσταθμούς. Ειδικότερα, οι υποσταθμοί χρησιμοποιούνται για να φιλοξενήσουν νέα παραγωγή ενέργειας, να διατηρήσουν τις απαιτήσεις αξιοπιστίας για την αντιμετώπιση της συμφόρησης στα δίκτυα ισχύος, να καλύψουν γρήγορα τις αυξήσεις φορτίου και χωρητικότητας μετάδοσης και να επιτρέψουν τη διακοπή της ροής ισχύος σε σενάρια βλάβης του συστήματος.

Η βιομηχανία δικτύων μεταφοράς και διανομής ενέργειας αναπτύσσεται λόγω των αυξημένων μέσων κύκλων ζωής των δικτύων και της αυξανόμενης ζήτησης για αποτελεσματικά, ασφαλή και αξιόπιστα δίκτυα μεταφοράς-διανομής. Η έλλειψη αποτελεσματικού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο υπήρξε ένας από τους κύριους μοχλούς επενδύσεων σε όλο τον κόσμο.

Η διεθνής αγορά υποσταθμών υπερέβη τα 151 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 και οι ετήσιες εγκαταστάσεις αναμένεται να ξεπεράσουν τις 24.500 μονάδες έως το 2026, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Global Market Insights.

Οι ισχυρισμοί της RatedPower

Η RatedPower ισχυρίζεται ότι το pvDesign αυτοματοποιεί πλήρως τη βασική μηχανική για υποσταθμούς, με τρόπους που ταιριάζουν καλύτερα στις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις. «Οι χρήστες μας πρέπει να επιλέξουν μόνο την κάρτα υποσταθμού και να εισέλθουν στο επίπεδο υψηλής τάσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Μόνο με αυτά τα δεδομένα, το λογισμικό μας είναι σε θέση να δημιουργήσει λεπτομερώς όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τον υποσταθμό που θα επιτρέψουν τη σύνδεση της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης με τα δίκτυα διανομής ή μετάδοσης».

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνεργασίας των Ρυθμιστών Ενέργειας (ACER), ο αριθμός των μετασχηματιστών και των διαύλων είναι δύο από τους σημαντικότερους παράγοντες κατά τον καθορισμό τιμών για υποσταθμούς. Αυτό σημαίνει ότι οι υποσταθμοί θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν μεταξύ 5% και 10% του συνολικού κόστους των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης