Ενέργεια

IEA: Πώς τα νέα lockdows θα επηρεάσουν την προοπτική ζήτησης πετρελαίου στην Ευρώπη

IEA: Πώς τα νέα lockdows θα επηρεάσουν την προοπτική ζήτησης πετρελαίου στην Ευρώπη
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν ανακάμψει μετά την κατάρρευση στις αρχές του έτους, και κυμαίνονται γύρω στα 40 δολάρια το βαρέλι

Σημαντικά πιεσμένη θα είναι η προοπτική για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου, με αφορμή την επαναφορά των μέτρων lockdown στην Ευρώπη, σύμφωνα με αξιωματούχο της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (ΙΕΑ).

Όπως αναμεταδίδει το Reuters, o διευθυντής ενεργειακών αγορών και ασφάλειας της ΙΕΑ, Keisuke Sadamori τόνισε ότι η επίπτωση θα είναι λιγότερο σοβαρή απ’ ότι στα lockdowns που εφαρμόστηκαν στις αρχές του έτους.

«Σημαντικά κομμάτια της Ευρωπαϊκής ηπείρου βρίσκονται σε lockdown. Αυτό οπωσδήποτε θα λειτουργήσει αρνητικά. Οπωσδήποτε περιμένουμε αυτή τη φορά να υπάρξει μικρότερη επίπτωση απ’ ότι στο τελευταίο lockdown… αυτή τη φορά τα σχολεία μένουν ανοικτά και ορισμένα καταστήματα παραμένουν ανοικτά», είπε σε συνέντευξή του, χωρίς ωστόσο να λέει πως η ΙΕΑ θα προχωρήσει επισήμως σε υποβάθμιση προβλέψεων.

Οι τρέχουσες τιμές πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν ανακάμψει μετά την κατάρρευση στις αρχές του έτους, και κυμαίνονται γύρω στα 40 δολάρια το βαρέλι, όμως οι φόβοι για τη ζήτηση παραμένουν, ενώ συντηρείται η νευρικότητα στις αγορές για το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ.

Η ΙΕΑ διατήρησε την σταθερή την πρόβλεψή της για τη ζήτηση πετρελαίου το 2020 και 2021 στην μηνιαία έκθεση του Οκτωβρίου, πριν την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων στη Γερμανία, στη Γαλλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης