Επικαιρότητα

Αισιοδοξία από το εμβόλιο της Pfizer/Biontech κατά του κορωνοϊού – Αποτελεσματικό πάνω από 90%

Αισιοδοξία από το εμβόλιο της Pfizer/Biontech κατά του κορωνοϊού – Αποτελεσματικό πάνω από 90%
Χρειάστηκαν μόλις 21 ημέρες για να φτάσουμε από τα 40 εκατ. κρούσματα στα 50 εκατ. κρούσματα
Mε το β΄κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού να σαρώνει κυρίως το βόρειο ημισφαίριο και με τον Οκτώβριο να εξελίσσεται στον χειρότερο μήνα από την έναρξη της πανδημίας, αισιοδοξία στη διεθνή κοινότητα προκαλούν οι ειδήσεις για το ότι το εμβόλιο της Pfizer/Biontech είναι πάνω από 90% αποτελεσματικό για την πρόληψη του κορωνοϊού.
Σε δηλώσεις του ο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla έκανε λόγο για μια «μεγάλη ημέρα για την επιστήμη και την ανθρωπότητα», αναφερόμενος στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό, που κατασκευάζει η αμερικανική εταιρεία και η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας, BioNTech.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα (9/11/2020), το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό για την πρόληψη του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία μεγάλης κλινικής έρευνας για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.
Όπως ανακοινώθηκε, μετά την πρώτη ανάλυση στο μέσον της Φάσης 3, καθώς η τελευταία αξιολόγηση θα γίνει πριν από την αίτηση για χορήγηση αδείας, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου μετρήθηκε με την σύγκριση του αριθμού των συμμετεχόντων που προσβλήθηκαν από τον νέο κορωνοϊό στην ομάδα που έλαβε το εμβόλιο και στην ομάδα που έλαβε ψευδοφάρμακο (placebo), «επτά ημέρες μετά την δεύτερη δόση» και 28 ημέρες μετά την πρώτη, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα εργαστήρια των δύο εταιρειών.
Παράλληλα οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν πως μέχρι τώρα δεν έχουν διαπιστωθεί σοβαρές παρενέργειες, άρα πρόκειται για ένα ασφαλές εμβόλιο και πλέον αναμένουν την έγκριση των αμερικανικών αρχών στα τέλη Νοεμβρίου.
Εφόσον εγκριθεί, ο αριθμός των εμβολίων θα είναι περιορισμένος, ενώ ακόμα ερωτηματικό παραμένει το για πόσο καιρό το εμβόλιο θα παρέχει προστασία κατά του κορωνοϊού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης