Ενέργεια

Στον δρόμο του υδρογόνου οι επενδυτικές «πορείες» της RWE - Το νέο project στην Ολλανδία

Στον δρόμο του υδρογόνου οι επενδυτικές «πορείες» της RWE - Το νέο project στην Ολλανδία
Η RWE είναι αποφασισμένη να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη δημιουργία οικονομίας υδρογόνου

Η RWE αναπτύσσει το Eemshydrogen, ένα καινοτόμο έργο για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου στο Eemshaven (ένα λιμάνι στην επαρχία του Γκρόνινγκεν στα βόρεια των Κάτω Χωρών), για να αποδείξει τη σκοπιμότητα μιας ολοκληρωμένης αλυσίδας αξίας υδρογόνου.

Για να συμβάλει στην οικονομική βιωσιμότητα του έργου, η RWE έχει πλέον υπογράψει επιστολή προθέσεων με τη μονάδα παραγωγής της OCI N.V. BioMCN σχετικά με την προμήθεια πράσινου υδρογόνου στο μέλλον. Επιπλέον, η RWE σκοπεύει να παρέχει πράσινο υδρογόνο στην Evonik.

Μάλιστα και οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν το πράσινο υδρογόνο στις επιχειρηματικές τους διαδικασίες για την παραγωγή βιώσιμων προϊόντων. Η ποσότητα του πράσινου υδρογόνου που θα παρέχει η RWE και στις δύο εταιρείες είναι υπό αξιολόγηση.

Η σύναψη των συμφωνιών είναι ένα επόμενο βήμα για την RWE στην ανάπτυξη και υλοποίηση ενός ηλεκτρολύτη 50 MW, που συνδέεται άμεσα με το χερσαίο αιολικό πάρκο Westereems της RWE στο Eemshaven με εγκατεστημένη ισχύ 162 MW.

Περί Eemshydrogen

Το έργο συμβάλλει στην ευρεία επενδυτική ατζέντα της Βόρειας Ολλανδίας για υδρογόνο, σε διάφορους τομείς. Η BioMCN, για παράδειγμα, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πράσινο υδρογόνο για την παραγωγή πράσινης μεθανόλης, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πράσινη πρώτη ύλη για χημεία ή ως εναλλακτικό ανανεώσιμο καύσιμο στις μεταφορές.

sfaz


Ενεργός παίκτης στο υδρογόνο η RWE

Εκτός από το Eemshydrogen, η RWE στη Γερμανία εργάζεται, μεταξύ άλλων, στο έργο GET H2. Αυτό στοχεύει στη δημιουργία ολόκληρης της αλυσίδας αξίας υδρογόνου. Επιπλέον, η RWE έχει γίνει μέλος του έργου AquaVentus στα ανοικτά των ακτών του Heligoland στη Βόρεια Θάλασσα της Γερμανίας, μια ιδέα για την παραγωγή υδρογόνου με υπεράκτια αιολική ενέργεια.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα, η RWE εξετάζει πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν υποδομές υδρογόνου μαζί με εταίρους στις μεγάλες βιομηχανικές ομάδες.

«Το πράσινο υδρογόνο προσφέρει τεράστιες δυνατότητες για την ενεργειακή μετάβαση και για το RWE, επίσης. Το υδρογόνο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την απανθρακοποίηση του βιομηχανικού τομέα, καθώς δεν είναι όλες οι διαδικασίες βιομηχανικής παραγωγής κατάλληλες για ηλεκτροδότηση. Είναι σημαντικό να κινηθεί γρήγορα η οικονομία υδρογόνου για τις Κάτω Χώρες και την Ευρώπη για να διατηρηθεί το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην παγκόσμια αγορά. Η RWE είναι αποφασισμένη να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη δημιουργία οικονομίας υδρογόνου» τόνισε χαρακτηριστικά ο Roger Miesen, CEO της εταιρείας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης