Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

R. Hardy (Vitol): Στα 50 δολ/βαρέλι προσεχώς οι τιμές πετρελαίου

R. Hardy (Vitol): Στα 50 δολ/βαρέλι προσεχώς οι τιμές πετρελαίου
Τα αποθέματα θα συγκρατηθούν σε ένα βαθμό κατά τη διάρκεια του χειμώνα

Οι τιμές του πετρελαίου θα φθάσουν στο υψηλό εύρος 40 δολαρίων το βαρέλι ή ακόμη και στα 50 δολάρια τους επόμενους μήνες.

Ειδικότερα, τα αποθέματα θα συγκρατηθούν σε ένα βαθμό κατά τη διάρκεια του χειμώνα σύμφωνα με τον διευθύνοντα Σύμβουλο της Vitol, Russell Hardy.

Το β’ κύμα του κορωνοϊού επηρεάζει την παγκόσμια ζήτηση

Ένα δεύτερο κύμα του COVID-19 προκαλεί όλεθρο στην παγκόσμια οικονομία με ενώ πολλά κράτη προχωρούν το ένα μετά το άλλο σε lockdown. Σε ένα πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Reuters, δύο εταιρείες εμπορίας ενέργειας, η Vitol και η Trafigura, έκαναν τις δικές τους προβλέψεις για τους επόμενους μήνες.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Trafigura, Jeremy Weir προέβλεψε μείωση της ζήτησης κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα στις ΗΠΑ και κατά 1,5 εκατ. στην Ευρώπη ενώ η παγκόσμια ζήτηση εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στα 92 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

«Καθώς αναζωπυρώνεται το δεύτερο κύμα της πανδημίας αναμένουμε να δούμε περαιτέρω πτώση της ζήτησης. Αυτό δεν είναι καλό για το άμεσο μέλλον», δήλωσε ο Weir.

Από την άλλη, η Vitol εμφανίζεται λιγότερο απαισιόδοξη, προβλέποντας ότι η ζήτηση θα κυμανθεί στα 96 εκατ. βαρέλια την ημέρα για τους χειμερινούς μήνες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης