Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

ADNOC: Η ζήτηση πετρελαίου θα φτάσει τα 105 εκατ. bpd την επόμενη δεκαετία

ADNOC: Η ζήτηση πετρελαίου θα φτάσει τα 105 εκατ. bpd την επόμενη δεκαετία
Το 2020 η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα ανέλθει στα 90,3 εκατομμύρια bpd

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της κρατικής εταιρείας πετρελαίου του Αμπού Ντάμπι, ADNOC, προέβλεψε χθες (9/11) ότι η ζήτηση πετρελαίου θα φτάσει τα 105 εκατομμύρια bpd την επόμενη δεκαετία.

Ο Dr. Sultan Bin Ahmed Al Jaber, ο οποίος είναι επίσης Υπουργός Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας, δήλωσε επίσης σήμερα στο Διεθνές Συνέδριο Έκθεσης Πετρελαίου του Αμπού Ντάμπι (ADIPEC) ότι ο τομέας των πετροχημικών θα πρέπει να δει υγιή ανάπτυξη έως το 2050 - και μετά.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη μηνιαία έκθεση αγοράς πετρελαίου του ΟΠΕΚ, το 2020 η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα ανέλθει στα 90,3 εκατομμύρια bpd.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παρήγαγαν κατά μέσο όρο 2.533 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα το Σεπτέμβριο. Αυτό μειώθηκε από 3,204 εκατομμύρια bpd το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, προτού τα ΗΑΕ μειώσουν την παραγωγή τους στο πλαίσιο μιας συντονισμένης προσπάθειας για εξισορρόπηση των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου.

Περίπου τα ¾ της παραγωγής πετρελαίου της χώρας εξάγονται, με την πλειονότητα του πετρελαίου να φτάνει στην Ιαπωνία. Ο Dr. Al Jaber υπογράμμισε την ανάγκη για τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου να εξισορροπήσει την κατάσταση με αισιοδοξία.

«Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, η ζήτηση πετρελαίου έπεσε κάτω από 90 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα για μόνο 12 εβδομάδες. Γνωρίζουμε λοιπόν ότι ο κόσμος χρειάζεται ακόμα πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Αυτό είναι γεγονός» είπε χαρακτηριστικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης