Πετρέλαιο

Στους κλιματικούς στόχους περί μηδενικών εκπομπών CO2 ευθυγραμμίζεται η Occidental Petroleum

Στους κλιματικούς στόχους περί μηδενικών εκπομπών CO2 ευθυγραμμίζεται η Occidental Petroleum
Tο σχέδιό της θα ανακοινωθεί περί τα τέλη Νοέμβρη, όταν και θα κυκλοφορήσει η έκθεση βιωσιμότητάς της, σύμφωνα με την CEO της εταιρείας, Vicki Hollub

Νέους κλιματικούς στόχους θέτει η Occidental Petroleum Corp OXY.N, στην προσπάθειά της να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στις δραστηριότητές της στο μηδέν έως το 2040, όπως αναμεταδίδει το Reuters.

Είναι ευρέως γνωστό ότι οι παραγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου, υπό την πίεση επενδυτών που θέλουν να δουν τη βιομηχανία να λειτουργεί πιο καθαρά, έχουν ανακοινώσει νέους στόχους εκπομπών φέτος. Μάλιστα, έχουν μειώσει τις δαπάνες και την παραγωγή μετά από μια πτώση των τιμών του αργού από την πανδημία του κορωνοϊού.

Αναφορικά με την Occidental, το σχέδιό της θα ανακοινωθεί περί τα τέλη Νοέμβρη, όταν και θα κυκλοφορήσει η έκθεση βιωσιμότητάς της, σύμφωνα με την CEO της εταιρείας, Vicki Hollub.

Στον ίδιο «δρόμο» Shell και BP

Η Royal Dutch Shell έχει χαράξει μια στρατηγική για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στο μηδέν έως το 2050. Η BP σχεδιάζει να αυξήσει την ικανότητα ανανεώσιμης ισχύος της 20 φορές έως το 2030, μειώνοντας παράλληλα την παραγωγή πετρελαίου κατά 40% και διοχετεύοντας περισσότερα κεφάλαια σε επενδύσεις χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Tο νέο έργο της Occidental με την δέσμευση αέρα δεν θα απαιτήσει πολλές επενδύσεις το 2021, δήλωσε η Hollub. Δεν θα δαπανηθούν περισσότερα από 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια για νέα έργα το επόμενο έτος, ποσό που θα διατηρούσε την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου επίπεδη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης