Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Goldman Sachs: Άλμα του S&P 500 στις 4.300 μονάδες έως τέλος 2021, λόγω εμβολίου και Biden

tags :
Goldman Sachs: Άλμα του S&P 500 στις 4.300 μονάδες έως τέλος 2021, λόγω εμβολίου και Biden
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι ο S&P 500 θα διαμορφωθεί στις 3.700 μονάδες το 2020 και θα φτάσει τις 4.300 μονάδες έως τα τέλη του 2021
Στην αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για τον S&P 500 προχώρησε η Goldman Sachs, με όχημα την αισιοδοξία για την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και τη νίκη του Joe Biden στις αμερικανικές εκλογές.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι ο S&P 500 θα διαμορφωθεί στις 3.700 μονάδες το 2020 και θα φτάσει τις 4.300 μονάδες έως τα τέλη του 2021.
Πρόκειται για άλμα 21% για τον δείκτη που αποτελεί βαρόμετρο για τη Wall Street, σε σχέση με το κλείσιμο της Τρίτης.
Το P/e με βάση τα κέρδη του 2021 είναι στο 20,3 και θα ανέβει στο 22 το 2021.
Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, η ανάπτυξη του εμβολίου θα αποτελέσει τον καταλύτη τόσο για τις αγορές, όσο και για την οικονομία το 2021.
Όσον αφορά την Ευρώπη, η Goldman αναμένει ισχυρή ανάκαμψη στην κερδοφορία το 2021, καθώς τα lockdowns θα χαλαρώνουν και θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού.
Οι αναλυτές αναβάθμισαν τον 12μηνο στόχο για τον Stoxx 600 στις 430 μονάδες ή 11% σε σχέση με τα τρέχονται επίπεδα.

JP Morgan - Θετικό το εκλογικό αποτέλεσμα

Ακριβώς πριν από δύο εβδομάδες, η JPMorgan φάνηκε να απορρίπτει τη γενική αίσθηση της Wall Street, η οποία θεωρούσε το αποτέλεσμα "Blue Wave", επικράτηση των Δημοκρατικών σε Λευκό Οίκο και Κογκρέσο, ως το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από τις αμερικανικές εκλογές.
Εκτίμησε μάλιστα ότι η νίκη Trump ήταν το πιο ευνοϊκό αποτέλεσμα για τις μετοχές (ανοδικά έως ~3.900 μονάδες για τον S&P 500), ενώ υποστήριξε ότι το Blue Wave θεωρείται ως ουδέτερο βραχυπρόθεσμα αλλά αρνητικό μακροπρόθεσμα, καθώς η αναμενόμενη φορολογική πολιτική του Biden υπερτερεί των οφελών από ένα μεγαλύτερο από το αναμενόμενο πακέτο κινήτρων.
Ο S&P 500 θα ανέβαινε έως τις ~3400 μονάδες, αλλά θα υποχωρούσε πιθανώς έως τις ~2.500 μονάδες.
Επίσης, η JPMorgan είπε επίσης ότι ένα διαιρεμένο κογκρέσο, το οποίο θεωρούσε ευρέως εκείνη την εποχή ως το χειρότερο δυνατό σενάριο, θα οδηγούσε επίσης τον δείκτη στις 3.600 μονάδες.
Τώρα η  JP Morgan υποστηρίζει ότι μια προεδρία του Joe Biden, αλλά χωρίς δημοκρατικό έλεγχο της Γερουσίας μπορεί να είναι "ένα από τα καλύτερα σενάρια" για τις μετοχές, καθώς περιορίζει την ικανότητα του Biden να εκτελέσει μερικές από τις πιθανώς αρνητικές για την αγορά πολιτικές, όπως αυξήσεις φόρων ή κανονισμούς.Μάλιστα, αναφέρει ότι πέραν του Biden, η εμπορική αβεβαιότητα είναι πιθανό να μειωθεί, το δολάριο θα μπορούσε δυνητικά να εξασθενήσει και ενώ η κλίμακα του επόμενου γύρου τόνωσης είναι πιθανό να μειωθεί, θα συνεχίσει να είναι το επικρατέστερο σενάριο, καθώς τόσο οι Ρεπουμπλικάνοι όσο και οι Δημοκρατικοί θα θέλουν να είναι υποστηρικτικοί της οικονομικής ανάκαμψης.
Μάλιστα, μια λεπτομέρεια είναι ότι το συγκεκριμένο σημείωμα ήρθε πριν από τα νέα από την Pfizer, τα οποία προκάλεσαν και μια άνευ προηγουμένου άνοδο στις αγορές.
Και πριν αυτές τις ειδήσεις, η JP Morgan ανέφερε ότι η αγορά μετοχών αντιμετωπίζει ένα από τα καλύτερα σενάρια για συνεχή κέρδη εδώ και χρόνια.
Μετά από μια παρατεταμένη περίοδο αυξημένων κινδύνων (παγκόσμιος εμπορικός πόλεμος, πανδημία COVID-19, αβεβαιότητα στις εκλογές των ΗΠΑ κ.λπ.), οι προοπτικές ξεκαθαρίζονται σημαντικά.
Η πολιτική της κεντρικής τράπεζας παραμένει πολύ υποστηρικτική (τα επιτόκια παραμένουν στο μηδέν με το τρέχον QE), ενώ η προοπτική για έναν ακόμη γύρο δημοσιονομικών κινήτρων έχει βελτιωθεί επίσης, αν και το πεδίο εφαρμογής και το μέγεθος θα πρέπει να είναι μικρότερα.
Τα εταιρικά κέρδη και η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας συνεχίζουν να ξεπερνούν τις προσδοκίες.
Αυτή η διαδικασία ανάκτησης θα πρέπει να υποστηρίζεται από τη χαλάρωση των περιορισμών του COVID-19, ενώ και το δολάριο συνεχίζει να ομαλοποιείται, ενεργώντας ως παράγοντας κέρδους για πολυεθνικές των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης