Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Ο OPEC «βλέπει» επιβράδυνση της ζήτησης πετρελαίου ως το 2021

Ο OPEC «βλέπει» επιβράδυνση της ζήτησης πετρελαίου ως το 2021
Ο ΟΠΕΚ δήλωσε ότι οι πρόσφατες κινήσεις των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για το νέο lockdown θα πλήξουν τη ζήτηση για το υπόλοιπο του 2020

Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα ανακάμψει πιο αργά το 2021 από ό, τι αρχικά θεωρούσαν οι πάντες νωρίτερα, εξαιτίας του διευρυμένου κύματος κρουσμάτων του κορωνοϊού, εκτιμά ο OPEC.

Όπως αναφέρει το Reuters, η ζήτηση θα αυξηθεί κατά 6,25 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) το επόμενο έτος στα 96,26 εκατομμύρια bpd. Η πρόβλεψη ανάπτυξης είναι 300.000 bpd λιγότερο από ό, τι αναμενόταν πριν από ένα μήνα.

Η ασθενής μάλιστα ανάκαμψη της ζήτησης θα καθυστερήσει την προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγής πετρελαίου το επόμενο έτος.

Οι εκτιμήσεις του OPEC και το εμβόλιο

Ο ΟΠΕΚ δήλωσε ότι οι πρόσφατες κινήσεις των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για το νέο lockdown θα πλήξουν τη ζήτηση για το υπόλοιπο του 2020, με τις επιπτώσεις της πανδημίας στην αγορά πετρελαίου να έχουν ισχύ μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους.

«Η ανάκαμψη της ζήτησης πετρελαίου θα παρεμποδιστεί σοβαρά και η βραδύτητα στις μεταφορές και η ζήτηση βιομηχανικών καυσίμων υποτίθεται ότι θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα του 2021», ανέφερε ο ΟΠΕΚ στην έκθεση.

Ο ΟΠΕΚ δήλωσε ότι «ένα αποτελεσματικό και ευρέως διανεμόμενο εμβόλιο» θα μπορούσε να στηρίξει την οικονομία μόλις το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Τέλος, με τα κρούσματα να αυξάνονται και τις τιμές να είναι υπό πίεση, η Αλγερία υποστηρίζει τη διατήρηση των τρεχουσών περικοπών, ενώ η Σαουδική Αραβία αυτή την εβδομάδα είπε ότι η συμφωνία θα μπορούσε να τροποποιηθεί, ίσως πέρα ​​από αυτό που αναμένουν οι αναλυτές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης