Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιστολή ΔΝΤ στον Biden για αλλαγή πολιτικής των ΗΠΑ

Επιστολή ΔΝΤ στον Biden για αλλαγή πολιτικής των ΗΠΑ
Το ΔΝΤ τυπικά απέχει από το δημόσιο σχολιασμό των εκλογών μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας
Η εκλογή του Joe Biden στην προεδρία των ΗΠΑ δίνει στο ΔΝΤ μία ευκαιρία επαναπροσδιορισμού της σχέσης του με τον μεγαλύτερο μέτοχό του, ώστε να ενσωματώσει τις πρωτοβουλίες της πράσινης ανάπτυξης σε ένα μεγαλύτερο τμήμα του σχεδίου του για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.
Η διευθύντρια του ΔΝΤ K. Georgieva έστειλε «προσωπικές» επιστολές στον εκλεγμένο πρόεδρο Biden, αλλά και στην αντιπρόεδρό του K. Harris, μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του ΔΝΤ στο Reuters, ο οποίος ωστόσο δεν δημοσιοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των επιστολών αυτών.
Από την άλλη μεριά, ο απερχόμενος πρόεδρος Donald Trump έχει προσβάλει νομικά τα εκλογικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ χωρίς να προσκομίζει αποδείξεις, ενώ το ΔΝΤ τυπικά απέχει από το δημόσιο σχολιασμό των εκλογών μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Πηγές, που έχουν λάβει γνώση για το σκεπτικό της Georgieva, δηλώνουν ότι η δέσμευση του Biden στους πολυεθνικούς οργανισμούς και η δέσμευσή του για την επιστροφή των ΗΠΑ στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα, θα βοηθήσουν το ΔΝΤ στην προώθηση των δικών του στόχων.
Η ομάδα του Biden για τη μεταβίβαση της προεδρίας δεν απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τις επικοινωνίες με την Georgieva και το ΔΝΤ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης