Ενέργεια

Συνεργασία Adnoc - Total για κοινή δράση στη μείωση εκπομπών CO2 και τη δέσμευση άνθρακα

Συνεργασία Adnoc - Total για κοινή δράση στη μείωση εκπομπών CO2 και τη δέσμευση άνθρακα
Σημαντικές πρωτοβουλίες δύο εταιρειών - κολοσσών που είναι σύμφωνες με την επίκαιρη πραγματικότητα

Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Αμπού Ντάμπι (ADNOC) δήλωσε ότι υπέγραψε σήμερα μια στρατηγική συμφωνία με την γαλλική Total για τη διερεύνηση κοινών ευκαιριών συνεργασίας έρευνας, ανάπτυξης και ανάπτυξης στους τομείς της μείωσης των εκπομπών CO2 και της δέσμευσης, χρήσης και αποθήκευσης άνθρακα.

Η ADNOC μάλιστα σκοπεύει να επεκτείνει την ικανότητα δέσμευσης και χρήσης άνθρακα έξι φορές περισσότερο, για να φθάσει τα 5 εκατομμύρια τόνους CO2 / έτος έως το 2030.

Παράλληλα, η εταιρεία τον περασμένο μήνα τόνισε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο επέκτασής της στην καθαρή ενέργεια με επενδύσεις σε υδρογόνο. Η ADNOC προβλέπει ότι οι υδρογονάνθρακες θα παραμείνουν στον πυρήνα της δραστηριότητάς της. «Μέχρι το 2030 το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο θα παραμείνουν στην καρδιά του επιχειρηματικού μοντέλου της ADNOC», δήλωσε ο al-Jaber, ενώ ανέφερε ακόμη ότι, και στα πιο γρήγορα σενάρια ενεργειακής μετάβασης, ο κόσμος θα συνεχίσει να λαμβάνει περισσότερες από τις μισές ενεργειακές του ανάγκες από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο για τις επόμενες δεκαετίες.

Η εταιρεία εμμένει επίσης στη στρατηγική της για την επίτευξη παραγωγικής ικανότητας πετρελαίου 5 εκατ. βαρελιών την ημέρα έως το 2030, δήλωσε ο al-Jaber. Ο επικεφαλής της ADNOC εκτίμησε ότι η αγορά πετρελαίου είναι «ξεκάθαρα σφιγμένη» και παρέμεινε συγκρατημένα αισιόδοξος, προσθέτοντας ότι εξακολουθεί να είναι σημαντικό να παρακολουθούμε στενά τους νέους περιορισμούς στις κινήσεις λόγω Covid-19 και τον αντίκτυπό τους στην οικονομική ανάκαμψη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης