Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Οι 8 εταιρίες που κατεβαίνουν για το φωτοβολταϊκό πάρκο 50 MW της ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Οι 8 εταιρίες που κατεβαίνουν για το φωτοβολταϊκό πάρκο 50 MW της ΔΕΗ Ανανεώσιμες
Με 250MW εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ η  ΔΕΗ Ανανεώσιμες μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2021
Οχτώ εταιρίες από τις μεγαλύτερες στον κατασκευαστικό τομέα διεκδικούν το έργο του φωτοβολταϊκού πάρκου της ΔΕΗ Ανανεώσιμες ισχύος 50 MW στη Μεγαλόπολη.
Στον διαγωνισμό της ΔΕΗ Ανανεώσιμες για την ανάθεση του έργου, κατέθεσαν χθες 12/11 προσφορές οι εταιρίες  METKA EGN, Ακτωρ, Τέρνα, Αvax, Voltalia Greese, METKA EGN, Dongfang Electric International Corporation (duanj), Sunel & Shanghai Electric (Sunel shanghai) και Intrakat.
To φωτοβολταικό πάρκο της Μεγαλόπολης που θα εγκατασταθεί σε έκταση των εξαντλημένων ορυχείων της περιοχής θα ανοίξει το target model με διμερή συμβόλαια (PPAs) .
H ΔΕΗ Ανανεώσιμες προχωράει σταθερά το επιχειρηματικό της πλάνο. Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει άνω των 200MW εγκατεστημένης ισχύος ενώ αναμένεται να ξεπεράσει τα 250MW εντός του πρώτου εξαμήνου του επομένου έτους.
Ο μεσοπρόθεσμος στόχος για 600MW σε δύο χρόνια από σήμερα παραμένει παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας.
Ο στρατηγικός σχεδιασμός της εταιρίας προβλέπει την ανάπτυξη έργων άνω του 1,5GW στα επόμενα 4 χρόνια.


Η υλοποίηση της στροφής στις ΑΠΕ

Στόχος είναι ένα μερίδιο αγοράς της τάξης του 15-20% στην επόμενη τετραετία.
Η εταιρεία συνεχίζει δυναμικά την υλοποίηση του πλάνου της μέσω της έναρξης κατασκευής μεγάλης κλίμακας φωτοβολταϊκών σταθμών στην Πτολεμαϊδα.
Τον Αύγουστο 2020 ξεκίνησε η κατασκευή του μεγαλύτερου στην Ελλάδα αυτοτελούς Φ/Β Σταθμού ισχύος 15MW και ενός Υποσταθμού Υψηλής Τάσης για τη σύνδεσή του στο Σύστημα.
Η κατασκευή του Φ/Β Σταθμού ως τμήμα του συνολικού έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί σε μόλις 150 μέρες από την έναρξη κατασκευής του.
Το έργο αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα στη χώρα και είναι τμήμα του cluster 230MW της εταιρείας, ένα από τα μεγαλύτερα έργα στην Ευρώπη. Ήδη έχουν ξεκινήσει ακόμη 15 MW από το εν λόγω cluster και αναμένεται η έναρξη των επιπροσθέτων 200MW εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης