Ενέργεια

Ζημιές 2 δισ. ευρώ για την EDF το α' 9μηνο του 2020 - Αναθεώρηση των σχεδίων της

Ζημιές 2 δισ. ευρώ για την EDF το α' 9μηνο του 2020 - Αναθεώρηση των σχεδίων της
Ο Όμιλος διατήρησε τους οικονομικούς του στόχους, συμπεριλαμβανομένου του στόχου να πουλήσει 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία έως το 2022

Κατά 2 δισ. ευρώ έχουν μειωθεί οι πωλήσεις της EDF το α΄9μηνο του 2020, λόγω της πανδημία του κορωνοϊού, ενώ το γ΄ τρίμηνο η εταιρεία παρουσίασε σημάδια σημαντικής βελτίωσης.

Ειδικότερα, η EDF διατήρησε τις προβλέψεις παραγωγής πυρηνικής ενέργειας για το 2020, τονίζοντας ότι τα έσοδα του τρίτου τριμήνου ανήλθαν σε 14,1 δισεκατομμύρια ευρώ, μειωμένα κατά 1,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε συγκρίσιμη βάση.

Αυτό είχε ως συνέπεια να σημειωθεί πτώση της τάξεως του 4,9% των εσόδων της EDF στο τέλος το α’ 6μηνο του τρέχοντος έτους.

Η πανδημία

Η κρίση του COVID-19 έχει μειώσει τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας και έχει επιβαρύνει την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας στη Γαλλία, όταν η EDF, γεμάτη από ένα μεγάλο σωρό χρέους, προετοιμάζεται για μια αναθεώρηση του γαλλικού κανονιστικού πλαισίου που καλύπτει τον πυρηνικό της στόλο.

Ο Όμιλος διατήρησε τους οικονομικούς του στόχους, συμπεριλαμβανομένου του στόχου να πουλήσει 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία έως το 2022.

Επανέλαβε επίσης έναν στόχο να επιτευχθούν κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων (EBITDA) από 15,2 δισεκατομμύρια έως 15,7 δισεκατομμύρια ευρώ φέτος.

Τέλος, η EDF, η οποία ανήκει σχεδόν στο 84% του γαλλικού κράτους, διατήρησε τις προοπτικές πυρηνικής παραγωγής στη Γαλλία σε 325-335 ώρες τεραβάτ (TWh) για το 2020. Τα έσοδά της κατά τους εννέα μήνες έως τον Σεπτέμβριο ανήλθαν σε 48,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

kiuyt

H συμμετοχή της EDF στο γιγαντιαίο πάρκο της Γαλλίας

Όλο και περισσότερες χώρες της Ευρώπης επενδύουν στην καθαρή ενέργεια, δημιουργώντας εντυπωσιακά έργα που καλύπτουν μέρος των ενεργειακών αναγκών τους.

Ειδικότερα, η Γαλλία προχωρά στην κατασκευή ενός υπερσύγχρονου υπεράκτιου αιολικού πάρκου συνολικής ισχύος 497 MW στο πλαίσιο της προώθησης όλο και περισσότερο των καθαρών πηγών ενέργειας.

Το πάρκο θα ανήκει στην Éolien Maritime France (EMF), μια κοινοπραξία των εταιρειών EDF Renouvelables France και Enbridge, μαζί με την WPD. Μάλιστα, η δημιουργία του εν λόγω πάρκου θα γίνει στη Νορμανδία και είναι το τρίτο χρηματοδοτούμενο έργο υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στη χώρα που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην υλοποίηση των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση ανεξάντλητων πηγών όπως είναι ο αέρας και ο ήλιος.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει το έργο θα απαρτίζεται από 71 ανεμογεννήτριες. Αρκεί να αναλογιστεί κάνεις ότι κατά τη διάρκεια της πλήρους λειτουργίας του αναμένεται να παρέχει σε ετήσια βάση ηλεκτρική ενέργεια ικανή να καλύψει τις ανάγκες ούτε λίγο ούτε πολύ 770.000 ατόμων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης