Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει ότι το 80% των πολιτών υποστηρίζει την χρήση των ΑΠΕ - Τα «μερίδια»

Έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει ότι το 80% των πολιτών υποστηρίζει την χρήση των ΑΠΕ - Τα «μερίδια»
Το επίπεδο της συνολικής ανησυχίας για την αλλαγή του κλίματος παρέμεινε σταθερό από τον Ιούνιο του 2020 αλλά αυξήθηκε ελαφρά από τον Μάρτιο του 2020 (78%).

Νέα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν σήμερα από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δείχνουν ότι η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων υποστηρίζουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ειδικότερα, το τελευταίο Public Attitude Tracker, που δημοσιεύθηκε από το Τμήμα Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής, δείχνει ότι το 80% των ανθρώπων υποστηρίζουν τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενώ μόνο το 3% το αντιτίθεται.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, η ηλιακή ενέργεια σημείωσε την υψηλότερη βαθμολογία με 85% υποστήριξη, ακολουθούμενη από την κυματική με 79%, υπεράκτια αιολική με 77%, χερσαία με 73% και βιομάζα με 68%. Μάλιστα, 8/10 άτομα Τον Σεπτέμβριο του 2020 είτε ανησυχούσαν πολύ (38%) είτε αρκετά (44%) για την κλιματική αλλαγή.Το επίπεδο της συνολικής ανησυχίας για την αλλαγή του κλίματος παρέμεινε σταθερό από τον Ιούνιο του 2020 αλλά αυξήθηκε ελαφρά από τον Μάρτιο του 2020 (78%).

Περί εκπομπών CO2

Oι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου γνωρίζουν ολοένα και περισσότερο τον στόχο των καθαρών μηδενικών εκπομπών της κυβέρνησης για την χώρα. Τον Σεπτέμβριο του 2020, το 66% του κοινού γνώριζε την έννοια του «καθαρού μηδενικού», μια συνεχιζόμενη αύξηση από 63% τον Ιούνιο 2020 και 52% τον Μάρτιο 2020. Αν και το μεγαλύτερο μέρος του κοινού είπε ότι γνώριζε το «καθαρό μηδέν», μόνο το 5% το γνώριζε πολλά για αυτό.

Η αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Renewable UK, Melanie Onn, δήλωσε: «Το υψηλό επίπεδο δημόσιας υποστήριξης σε αυτήν την τελευταία δημοσκόπηση έρχεται με την ανακοίνωση του πρωθυπουργού ότι θέλει κάθε σπίτι του Ηνωμένου Βασιλείου να τροφοδοτείται από υπεράκτια αιολική ενέργεια ως το 2030».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μελλοντικά σχέδια της χώρας, τονίζοντας ότι: Με αφορμή τον κορωνοϊό είναι ευκαιρία να τοποθετήσουμε την αιολική και υπεράκτια ενέργεια στην καρδιά του σύγχρονου ενεργειακού μας συστήματος, παράλληλα με καινοτόμες τεχνολογίες όπως το ανανεώσιμο υδρογόνο, ο πλωτός αέρας και η θαλάσσια ενέργεια. Οι βιομηχανίες καθαρής τεχνολογίας παγκόσμιας κλάσης φέρνουν δισεκατομμύρια ιδιωτικές επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο τη στιγμή που πρέπει να δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις εργασίας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης