Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σε κίνδυνο το μέλλον του αγωγού πετρελαίου Dakota Access μετά την εκλογή Biden

Σε κίνδυνο το μέλλον του αγωγού πετρελαίου Dakota Access μετά την εκλογή Biden
Ο DAPL ήταν ένα αμφιλεγόμενο έργο που πυροδότησε μαζικές διαδηλώσεις που ξεκίνησαν το 2016 στη Βόρεια Ντακότα
Η εκλογή του Δημοκρατικού Joseph Biden θα μπορούσε να δημιουργήσει περισσότερους πονοκεφάλους για τους ιδιοκτήτες του Dakota Access Pipeline’s (DAPL), οι οποίοι έχουν ήδη εμπλακεί σε νομικές μάχες για να διατηρήσουν τον κύριο αγωγό ροής πετρελαίου από τη Βόρεια Ντακότα.
Ο αγωγός DAPL των 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων αποστέλλει περίπου το 40% του αργού πετρελαίου που παράγεται από την σχιστολιθική περιοχή Bakken στη Βόρεια Ντακότα σε διυλιστήρια στα Midwest και σε εξαγωγείς στον Κόλπο των ΗΠΑ. Χωρίς τη γραμμή των 557.000 βαρελιών ανά ημέρα, η απομάκρυνση του πετρελαίου από την περιοχή, η οποία έχει περίπου 1 εκατομμύριο bpd παραγωγής, θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να αφεθεί σε μικρότερους υπάρχοντες αγωγούς και σιδηροδρόμους.

Ο ιδιοκτήτης του DAPL, η Energy Transfer LP που εδρεύει στο Ντάλας, αγωνίζεται για να διατηρήσει τον αγωγό σε λειτουργία, αφού δικαστής μπλόκαρε την άδεια να τρέξει η γραμμή κάτω από μια λίμνη της Νότιας Ντακότα που είναι πηγή νερού για φυλές ιθαγενών της Αμερικής που θέλουν να κλείσει ο αγωγός.

Ο DAPL ήταν ένα αμφιλεγόμενο έργο που πυροδότησε μαζικές διαδηλώσεις που ξεκίνησαν το 2016 στη Βόρεια Ντακότα από γηγενείς φυλές και ακτιβιστές του κλίματος που αντιτίθενται στην ολοκλήρωσή του.
Ο προκάτοχός του προέδρου Donald Trump Barack Obama, απέκλεισε την άδεια που θα επέτρεπε την κατασκευή κάτω από τη λίμνη Oaheτης Νότιας Ντακότας, μια κρίσιμη πηγή νερού για τη φυλή Standing Rock Sioux.

Η γραμμή ολοκληρώθηκε το 2017 αφού ο Trump, ανέλαβε τα καθήκοντά του και ενέκρινε μια τελική άδεια που επιτρέπει την ολοκλήρωση της κατασκευής κάτω από τη λίμνη.
Τον Ιούλιο, δικαστής του περιφερειακού δικαστηρίου των ΗΠΑ απέρριψε την άδεια και διέταξε τους Μηχανικούς του Στρατού των ΗΠΑ να πραγματοποιήσει μια νέα περιβαλλοντική μελέτη που αναμένεται να διαρκέσει μήνες.

Εκλογή Biden

Ο Biden, ο οποίος νίκησε στις εκλογές της περασμένης εβδομάδας, θα μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητες να κλείσει η γραμμή.
Προς το παρόν, έχει επιτραπεί στον DAPL να λειτουργεί σε ομοσπονδιακή γη χωρίς άδεια.
Οι ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν τον περασμένο μήνα ένα σχέδιο διπλασιασμού της χωρητικότητας του αγωγού.
Η Dakota Access κάνει ένσταση στις αποφάσεις του Επαρχιακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ για την Περιφέρεια της Κολούμπια, διατάσσοντας περιβαλλοντική επανεξέταση και άδειες. Εν τω μεταξύ, το περιφερειακό δικαστήριο εξετάζει την απόφαση να κλείσει τη γραμμή ενώ διεξάγεται ο έλεγχος.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης