Τελευταία Νέα
Εξοικονόμηση

Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Σήμερα (16/11) ο Οδηγός και το «άνοιγμα» της πλατφόρμας

Εξοικονομώ-Αυτονομώ: Σήμερα (16/11) ο Οδηγός και το «άνοιγμα» της πλατφόρμας
Το ΥΠΕΝ σταθμίζει τα δεδομένα που δημιούργησε το lockdown, για να αποφασίσει κατά πόσο θα δοθεί ή όχι παράταση στην έναρξη υποβολής αιτήσεων
Εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων προχωρά η δρομολόγηση του «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», καθώς σήμερα (16/11) θα δημοσιευθεί ο Οδηγός του Προγράμματος, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η ενεργοποίηση της πλατφόρμας, για δοκιμές από τους ενδιαφερόμενους.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΥΠΕΝ σταθμίζει τα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η επιβολή του lockdown, ώστε να αποφασίσει κατά πόσο θα δοθεί ή όχι παράταση στην έναρξη υποβολής των αιτήσεων. Προς το παρόν, φαίνεται να παραμένουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, με το υπουργείο να εξετάζει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα οποιασδήποτε απόφασης.

Σε κάθε περίπτωση, η δημοσίευση του Οδηγού θα δώσει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να προετοιμαστούν πληρέστερα για την έναρξη του προγράμματος. Το ίδιο ισχύει και με το «άνοιγμα» της πλατφόρμας, χάρις στο οποίο θα μπορούν να εξοικειωθούν με την υποβολή δήλωσης υπαγωγής.

Έναρξη στις 30 Νοεμβρίου

Σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό, η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων θα ανοίξει στις 30 Νοεμβρίου για τις Περιφέρειες Κρήτης, Β. Αιγαίου, Ν. Αιγαίου. Στις 2 Δεκεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στις 4 Δεκεμβρίου για τη Δυτική Μακεδονία, στις 7 Δεκεμβρίου για την Κεντρική Μακεδονία, στις 9 Δεκεμβρίου για τη Θεσσαλία, στις 11 Δεκεμβρίου για τις Περιφέρειες Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, στις 14 Δεκεμβρίου για την Αττική, στις 16 Δεκεμβρίου για τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο και στις 18 Δεκεμβρίου για τη Δυτική Ελλάδα.

Το νέο πρόγραμμα διαφέρει από τα προηγούμενα «Εξοικονομώ», λόγω της υψηλότερης χρηματοδότηση των 850 εκατ. ευρώ, αλλά και του μεγαλύτερου ποσοστού επιδοτήσεων, που φτάνει ακόμα και το 85% (95% στις λιγνιτικές περιοχές). Επίσης, για πρώτη φορά συνδέεται με την εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας, ενώ προβλέπει επίσης για πρώτη φορά την εγκατάσταση «έξυπνων» συστημάτων και παρεμβάσεις για παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης