Ηλεκτρισμός

Οι νέες πολιτικές του Ηνωμένου Βασιλείου για μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050

Οι νέες πολιτικές του Ηνωμένου Βασιλείου για μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050
Οι Financial Times ανέφεραν ότι το σχέδιο του Johnson θα μπορούσε επίσης να καλύψει την παραγωγή υδρογόνου

Ο Boris Johnson αναμένεται να προωθήσει την απαγόρευση πωλήσεων καινούργιων βενζινοκίνητων  και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων έως το 2030, στο πλαίσιο μιας σειράς νέων ανακοινώσεων πολιτικής για να οδηγήσει το Ηνωμένο Βασίλειο προς τον στόχο του καθαρού μηδενικού άνθρακα έως το 2050, σύμφωνα με τους Financial Times.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι οι μεταφορές είναι ο μεγαλύτερος τομέας εκπομπών στο Ηνωμένο Βασίλειο, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το 30% των εθνικών εκπομπών άνθρακα  και αυτό περιλαμβάνει την αεροπορία, τα οδικά οχήματα αντιπροσωπεύουν περίπου το 19% όλων των εκπομπών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την Theresa May, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είχε αρχικά εισαγάγει την απαγόρευση των νέων αυτών αυτοκινήτων με προθεσμία το 2040. Ωστόσο, σύμφωνα με τους η απαγόρευση ντίζελ και βενζίνης το 2030 είναι μία από τις πολλές νέες περιβαλλοντικές πολιτικές που αναμένεται να δημοσιευθούν αυτήν την εβδομάδα.

Τα σχέδια

Ο πρωθυπουργός έχει ήδη παρουσιάσει σχέδια για κάθε σπίτι στο Ηνωμένο Βασίλειο να τροφοδοτείται με ηλεκτρισμό από υπεράκτια αιολικά πάρκα εντός της δεκαετίας και έχει παρουσιάσει ένα πλάνο 160 εκατομμυρίων λιρών για τη στήριξη του κλάδου. Αυτή η δέσμευση έχει δείξει ότι η κυβέρνηση αυξάνει το στόχο της το 2030 για εγκατεστημένη υπεράκτια αιολική ικανότητα από 30 GW σε 40 GW.

Επίσης, οι Financial Times ανέφεραν ότι το σχέδιο του Johnson θα μπορούσε επίσης να καλύψει την παραγωγή υδρογόνου και τις υποδομές, τη δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα (CCS) ,συνθετικά καύσιμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα για αεροπορικούς και μικρούς αρθρωτούς αντιδραστήρες.

Τα ηλεκτρικά οχήματα αντιπροσώπευαν περίπου το 7% των αγορών νέων οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την Εταιρεία Κατασκευαστών και Εμπορευμάτων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης