Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Tα υπό εξέταση σενάρια του OPEC+ για το μέλλον της παραγωγής πετρελαίου

Tα υπό εξέταση σενάρια του OPEC+ για το μέλλον της παραγωγής πετρελαίου
Αυτό που προκρίνεται είναι η διατήρηση των υφιστάμενων περιορισμών προσφοράς 7,7 εκατομμυρίων bpd για άλλους τρεις έως έξι μήνες

Ξεκίνησαν σήμερα οι συναντήσεις των μελών του ΟΠΕΚ, στις οποίες θα εξεταστούν οι περαιτέρω ενέργειες για την υποστήριξη της αγοράς πετρελαίου το 2021, καθώς το β΄ κύμα της πανδημίας επηρεάζει την ζήτηση και τις τιμές. Ο Οργανισμός και οι σύμμαχοί του με τη Ρωσία, γνωστοί ως OPEC+ εξετάζουν το ενδεχόμενο να καθυστερήσουν την αύξηση της παραγωγής κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Ιανουάριο ή να την μειώσουν περαιτέρω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το crude σημειώνει άνοδο της τάξεως 4,49% στα 41,98 δολ/βαρέλι και το brent ενισχύεται κατά 4,07% στα 44,52 δολ/βαρέλι.

Μια επιλογή που κερδίζει υποστήριξη μεταξύ του ΟΠΕΚ + είναι η διατήρηση των υφιστάμενων περιορισμών προσφοράς 7,7 εκατομμυρίων bpd για άλλους τρεις έως έξι μήνες, ανέφεραν πηγές του ΟΠΕΚ +, αντί να μειωθεί η μείωση στα 5,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Ιανουάριο, όπως ζητείται σήμερα.

«Η συζήτηση για αυτό είναι δυνατή», δήλωσε μια πηγή του ΟΠΕΚ, επικαλούμενη «ασθενέστερη ζήτηση και αύξηση της παραγωγής της Λιβύης».

Τι εξετάζεται

Η Αλγερία, κάτοχος της εκ περιτροπής προεδρίας του ΟΠΕΚ, υποστήριξε την επέκταση των υφιστάμενων περικοπών και ο κορυφαίος εξαγωγέας Σαουδική Αραβία δήλωσε ότι η συμφωνία του ΟΠΕΚ + θα μπορούσε να «τροποποιηθεί» εάν χρειαστεί. Άλλες επιλογές, οι οποίες θεωρούνται λιγότερο πιθανές από πηγές, περιλαμβάνουν τη συνέχιση της προγραμματισμένης αύξησης ή την περαιτέρω μείωση της προσφοράς.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι συναντήσεις για τις τελικές αποφάσεις θα λάβουν χώρα στις 30/11 και 1/12.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης