Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

ΕΙΑ: Μείωση στην παραγωγή αργού των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο - Άνοδος πάνω από 2% για το πετρέλαιο

ΕΙΑ: Μείωση στην παραγωγή αργού των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο - Άνοδος πάνω από 2% για το πετρέλαιο
Κατά περίπου 139.000 βαρέλια ημερησίως θα μειωθεί η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο
Η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ από επτά μεγάλους σχηματισμούς σχιστόλιθου αναμένεται να μειωθεί κατά περίπου 139.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) το Δεκέμβριο σε περίπου 7,51 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, ανακοίνωσε η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας σε μηνιαία πρόβλεψη τη Δευτέρα 16.11.2020.
Η παραγωγή σχεδόν σε κάθε σχηματισμό αναμένεται να μειωθεί και η μεγαλύτερη μείωση θα προέλθει από τη λεκάνη Permian του Τέξας και του Νέου Μεξικού, όπου η παραγωγή αναμένεται να μειωθεί κατά περίπου 37.000 bpd στα 4,3 εκατομμύρια bpd, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο έως και πάνω από 4% τη Δευτέρα, αντισταθμίζοντας τις απώλειες της προηγούμενης περιόδου μετά την ανακοίνωση της Moderna ότι το πειραματικό εμβόλιο ήταν 94,5% αποτελεσματικό στην πρόληψη του COVID-19.
Περί τις 21:54 ώρα Ελλάδας η Brent ενισχυόταν 2,34%, στα 43,78 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό West Texas Intermediate σημείωνε άνοδο 2,84% στα 41,27 δολάρια.

Το εμβόλιο για το COVID-19

«Η ευφορία για τα εμβόλια έχει ήδη τεθεί σε μεγάλο βαθμό από την περασμένη εβδομάδα, αλλά μια δεύτερη θεραπεία για το COVID-19 δείχνει ότι ένα πρόγραμμα εμβολιασμού μεγάλης κλίμακας, με επαρκής ποσότητες για τον παγκόσμιο πληθυσμό, είναι κάπως πιο κοντά τώρα», δήλωσε η Louise Dickson αναλύτρια της Rystad Energy.
Η ανακοίνωση της Moderna έρχεται μετά την ανακοίνωση της Pfizer την περασμένη εβδομάδα ότι το εμβόλιό της ήταν περισσότερο από 90% αποτελεσματικό, αυξάνοντας τις ελπίδες ότι η βλάβη που προκαλείται από πανδημία στην παγκόσμια οικονομία θα μπορούσε να περιορισθεί.

Τόσο το WTI όσο και το Brent κέρδισαν περισσότερο από 8% την περασμένη εβδομάδα λόγω ελπίδας για το εμβόλιο και την προσδοκία ότι ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοί του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, θα διατηρήσουν χαμηλότερη παραγωγή το επόμενο έτος για να στηρίξουν τις τιμές.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης